banner564

10 Mayıs’ta açılacak

TC Yardım Heyeti ile İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarınca karşılanan Engelsiz İskele Parkı Projesi’nde sona gelindi

10 Mayıs’ta açılacak
banner598
İskele Belediyesi, sahil düzenleme ve rekreasyon projesi kapsamında Makenzi Yürüyüş Yolu’nda var olan parka ek olarak hazırlanan Engelsiz İskele Parkı projesi başlattığını ve parkın açılışının Engelliler Haftası nedeniyle 10 Mayıs’ta yapılacağını duyurdu.
Yapımına başlanan parkın maliyeti, TC Yardım Heyeti ile İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarınca karşılanacağı belirtildi.
İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 750 metrekarelik alan üzerine kurulacak ve 10 parçadan oluşacak Engelsiz İskele Parkı’nda 7 fitness aleti, 3 de oyun grubu yer alacak. Özel gereksinimli çocuk ve yetişkinlerin kullanımı için hazırlanan Engelsiz İskele Parkı’nın açılışı ise 10 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda yapılacak. 
Parkın kurulumuna başlandığını söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, göreve geldikleri günden itibaren engelsiz bir İskele için çeşitli alanlarda projeler hayata geçirdiklerini belirtti.
İskele’nin bu kapsamda yaptığı projelerle adından “engelleri kaldıran kent” olarak söz ettirdiğini de ifade eden Sadıkoğlu “İskele için çeşitli alanlarda yapılan projelere adanın en gözde yerlerinden olan Makenzi Yürüyüş Yolu’na Engelsiz İskele Parkı’nı da dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özel gereksinimli çocuk ve yetişkinlerin kullanabileceği bu park sayesinde Makenzi Yürüyüş Yolu daha da anlam kazanacak” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473