banner564

Ekim’de olabilir

Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz, Anamur suyunun 20 Temmuz’a yetişmeyeceğini söyledi

Ekim’de olabilir
banner598

Ufuk ÇAĞA

 

   Sıcakların artmasıyla birlikte adanın birçok bölgesinde yaşanan su sıkıntısı, hemen herkesin dikkatlerini Anamur suyuna yöneltti. Suyun 7 Mart 2014 saat 13.00’te adaya akması bekleniyordu. Ancak, denizden boru döşeyecek firmanın yaşadığı sıkıntı nedeniyle bu sürenin uzadığı bildirildi.

   Türkiye’den gelecek su ile ilgili projenin kesintisiz devam ettiğini söyleyen Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz “20 Temmuz’a yetişmez. Ancak Ekim ayında olabilir”dedi.

   Turgay Salim Hoşsöz Türkiye’den gelecek su ile ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

   “Gelecek su ile ilgili esas zor işler tamamlandı veya tamamlanmak üzere. Beton kalıpların tamamı indirildi, baraj bitmek üzere ve tüm aktarma sistemleri ve teknik altyapıların da sonuna gelindi. Artık boruların döşenmesine başlanacak, ama yine de suyun dağıtımına tarih olarak 20 Temmuz olmaz. Bana göre bu işlemin yapılmasına Ekim ayında başlanabilecek.”

 

Yeni kuyular devrede

   Bu yıl çok kurak bir kış mevsimi geçmesine rağmen yaptıkları çalışmalarla su sorunu yaşatmamayı hedeflediklerini söyleyen Hoşsöz “su dağıtımı kesinlikle geçen yıldan daha kötü olmayacaktır” dedi. Hoşsöz şunları kaydetti:

   “Su İşleri Dairesi, Çevre Dairesi ve Jeoloji ve Maden Dairesi olarak ortak hareket ediyoruz ve yaptığımız çalışmaların sonunda da yeni tesbit ettiğimiz kuyuları kullanıma vereceğiz. Örneğin Güzelyurt’ta geçen yaz mevsimi 26 kuyu ile Lefkoşa, Mağusa hattına su verdik, ancak bu yıl yaptığımız çalışmalarla devreye 4 kuyu daha sokuyoruz ve bu kuyularla hem verilen suyun kalitesi artacak hem de miktar artacaktır. Ülkede şu anda İskele ve Karpaz Bölgesinde bazı sıkıntılar var ancak bunu da Kalecik’te yaptığımız çalışmaların sununda gidereceğimizi düşünüyorum. Yani kısacası bu yaz dağıtımı yapılacak olan su miktarında herhangi bir azalma olmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473