banner564

Ekipler iş başında

Girne’de denetlenen 115 işletmenin 2 tanesi mühürlendi

Ekipler iş başında
banner598

Girne Belediyesi Sağlık ekipleri, yeni yıl tatilinin huzur içerisinde geçmesi için vatandaş ve turistlerin ilgi gösterdiği özel eğlence mekanları yanında,  yemek organizasyonları açısından yoğun çalışan otel, pastane, kasap ve benzeri işletmeleri “gıda hijyeni ve güvenliği, genel temizlik ve altyapı kriterleri” açısından denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, denetimlerde, yiyecek üretim alanlarının koşulları, çalışan personelin kişisel hijyeni, sağlık karneleri, mutfak, tuvalet ve depo alanlarının genel temizlik ve hijyen koşulları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları ve sağlığa uygunluğu kontrol edildi.
Belediye Sağlık Ekipleri tarafından 115 ayrı işletme ziyaret edilerek, izinsiz faaliyet gösteren  Jolly Joker ve The Gift of Gods isimli işletmeler mühürlendi. 
Üç işletmeye toplam  296 TL para cezası kesilirken, sağlık koşullarına uygun olmayan 34 kg et ürünü ile 90 adet tütsülenmiş balık ve 7 adet paketlenmiş tavuğa el konuldu. 

Güngördü: Denetimler sürecek
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Yeni Yıl’ın huzur içinde geçmesi, tüm halkın ve turistlerin Girne kentinde aldığı hizmetlerden memnun kalmasının önemine değindi. 
Güngördü, “Bu hassasiyet, işletmelerdeki hijyen standardının sağlanması yanında kalite çizgisinin de yükselmesi içindir. Denetimlere aralıksız devam edilecektir. Bu vesile ile tüm halkımızın Yeni Yılını kutlar ve yeni yılı herkesin huzur içinde geçirmesini temenni ederim. Esnafımıza da hayırlı işler dilerim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474