banner564

Eli kulağında

Maliye Bakanı Denktaş, elektriğin Eylül ayı içerisinde yeniden zamlanacağını açıkladı

Eli kulağında
banner598

 DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Demokrat Parti (DP) İskele İlçesi’nin 11’inci Olağan Kongresi’nde ve katıldığı BRT’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Denktaş, yaptığı açıklamalarda sıkıntılı dönem geçirildiğini, bu günlerin el birliği ile aşılacağını ifade ederken, KKTC halkının bugüne kadar rahat bir yaşam sürdüğünü ancak bundan sonra daha çok çalışarak daha asgari yaşaması gerektiğini belirtti. Elektriğin yeniden zamlanacağı bilgisini veren Denktaş, Eylül ayı içerisinde bunun beklenildiğini söyledi.

Demokrat Parti (DP) İskele İlçesi’nin 11’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.
DP’den yapılan açıklamaya göre, önceki akşam İskele Belediye Düğün Salonu’nda yer alan kongreye, DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Genel Sekreter Afet Özcafer, İlçe Başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri yetkilileri ile partililer katıldı. Kongrede ilçe yönetimi, disiplin, kadın ve gençlik örgütlerinin seçimleri yapıldı. İlçe Başkanlığı görevine Mustafa Çetinkayalı seçildi. 
Kongreye hitap eden DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin ekonomik konularda aldığı tedbirleri hatırlatarak, sıkıntılı dönemin el birliği ile giderileceğine olan umudunu dile getirdi. Denktaş ayrıca yeni dönemde parti olarak omuz omuza vererek çok daha güçlü çalışmalar içerisine gireceklerini ve bu zor günleri omuz omuza vererek atlatacaklarını söyledi. Denktaş, birlik, dirlik ve dayanışmanın kenetlenerek sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Daha önce 2019 yılında Parti Başkanlığına aday olmayacağını söylediğini hatırlatan Denktaş, “Bu konuda gelen baskılar var. Kararımı yeniden değerlendireceğim” dedi. 
DP Genel Sekreteri Afet Özcafer ise, partinin faaliyetleri konusunda bilgiler aktardı. 
DP İskele İlçe Başkanlığı görevine tek aday olarak oybirliği ile seçilen Mustafa Çetinkayalı, kongreye katılanlara teşekkür ederken, yeni dönemin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yine zam var
Öte yandan BRT’de katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Denktaş, 
KKTC halkının bugüne kadar rahat bir yaşam sürdüğünü ancak bundan sonra daha çok çalışarak daha asgari yaşaması gerektiğini belirtti. Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  mevcut günlerin halen iyi durumda olduğunu ancak önümüzdeki dönemin maalesef daha da kötü olacağını söyledi.
Elektriğin yeniden zamlanacağı bilgisini veren Denktaş, Eylül ayı içerisinde bunun beklenildiğini kaydetti. Bütün bunlara rağmen maliyenin hazırlığını sürdürdüğünü anlatan Denktaş, ancak zamanında alınamayan kararların siyasi kaynaklı olduğunu belirtti.
Bankaların döviz sabitleme gibi lüksü olmadığının altını çizen Denktaş, vatandaşın borcunu daha rahat ödeyebilmesinin tek yolunun borç yapılandırması olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474