banner564

Emrah Piro 7 gün daha içeride

Faruk Uskan’a ait ofis ile İbrahim Iğdır’a ait aracı yanıcı madde dökerek kundakladığı tespit edilen Emrah Piro hakkındaki soruşturma devam ediyor

Emrah Piro 7 gün daha içeride
banner598
Kundaklama, hırsızlık, kasti hasar, geceleyin ev açma suçlarından hakkında soruşturma yürütülen zanlı Piro dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Piro’nun iki ayrı kundaklama olayını birer saat arayla gerçekleştirdiği belirtildi. Polis, zanlının 12 Mart saat 01.00 sıralarında bir markete gidip kömür yakmakta kullanılan beş adet yanıcı jel aldığını, daha sonra Lefkoşa Kızılbaş Bölgesi’nde bulunan Faruk Uskan’a ait ev ve ofis olarak kullandığı binaya gidip, omuzu ile kapıyı kırıp içeri girdiği belirtildi. Polis, Uskan’ın işyerine giren zanlının içerdeki eşyaları bir araya toplayıp yanıcı jeli eşyaların üzerine döküp ateşe verdiğini açıkladı. İbrahim Iğdır’ın aracını da kundaklamayı planlayan zanlının izini kaybettirmek için aynı gece kiralık araçla Girne’ye gidip beş litre benzin alıp dağ yolundan Lefkoşa’ya döndüğünü belirten polis, zanlının satın aldığı benzinin 2 buçuk litresini İbrahim Iğdır’a ait EN 616 plakalı araca döküp kundakladığını ifade etti. 

Evinde uyuşturuculu sigara da bulundu
Tespit edilerek gözaltına alınan zanlının sorgusunda suçunu kabul ettiğini belirten polis, zanlının evinde yapılan aramadan yatak olarak kullandığı çekyatın altında içerisinde uyuşturucu kalıntısı bulunan sigara bulduklarını söyledi.  Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını, zanlının bu süre içerisinde gönüllü ifadesinde düzeltme yaptığını kaydeden polis, ifadesinde çalmış olduğu kamera kayıt cihazını ve yakacakları atmış olduğu Haspolat’daki yeri söylediğini ifade etti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek emare olarak bulunan ve incelemeye alınan kamera kayıt cihazının incelemesinin sonuçlanmadığını kaydetti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi değerlendirerek zanlının tutukluluk süresini 7 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473