banner564

“Emsalsiz bir kıvanç kaynağı”

TC Cumhurbaşkanı Gül’e, “KKTC devlet nişanı” takdim edildi

“Emsalsiz bir kıvanç kaynağı”
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere onur konuğu olarak KKTC'ye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e törenle “KKTC Devlet Nişanı” takdim etti. 
Törende ilk olarak TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün biyografisi okundu. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu Gül’e Devlet Nişanı’nı takdim etti. Törende TC Cumhurbaşkanı Gül de bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı Toplantı Salonda gerçekleştirilen "KKTC Devlet Nişanı" takdim töreninde, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, , Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye Ana Muhalefet CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Tarım Gıda Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve diğer yetkililer hazır bulundu. Takdim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye’nin büyük desteğiyle kurduğu, özgürlüğü, egemenliği anlamına gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en yüksek nişanı olan “devlet nişanını” Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, “sevdiği, saydığı dostu, kardeşi” Abdullah Gül’e takdim ettiğini kaydetti.

“Kıbrıs milli dava”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ın “Milli bir Dava” olduğuna işaret ederek, “Kıbrıs’taki olup bitenler bütün milleti ilgilendirmektedir. Ortadoğu’da kazan kaynar, etrafımızda alevler yükselirken çok dikkatli olmalıyız. Herkes kendi çıkarını korurken bizler bundan asla kaçınamayız. Dileğimiz Kıbrıs’ta bir an önce bir antlaşma olması, adanın bölge için örnek haline gelmesidir, ancak ne yazık ki Rum komşularımız bazı enerji kaynaklarına sahip olabilecekleri ve bunun kendilerine güç katacağı düşüncesinin de etkisiyle uzlaşmazlıklarını daha da artırmaktadır” diye konuştu.
Eroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” şeklindeki veciz sözlerini rehber almaya devam ederek, hep birlikte, sabırla mücadeleyi elden bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

Gül: KKTC örnek teşkil eden bir devlet
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kendisine “KKTC Devlet Nişanı” takdim edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, Eroğlu’na ve diğer devlet ve hükümet yetkilileriyle Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti. Abdullah Gül, siyasi hayatı boyunca yakından takip ettiği milli davanın ve KKTC’nin geldiği noktayı simgeleyen devlet nişanını taşımanın; şüphesiz kendisi için “emsalsiz bir kıvanç kaynağı” olacağını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473