banner564

En fazla  parayı  kurye ödedi

Güney Kıbrıs’tan 310 gram uyuşturucu madde ile gelirken yakalanan Ekin Saraçoğlu ile ona siparişi veren zanlılar teminata bağlandı

En fazla  parayı  kurye ödedi
banner598

 Suna ERDEN

Kermiya Sınır Kapısı’ndan giriş yaparken, 310 gram uyuşturucu madde ile yakalanan Ekin Saraçoğlu ile ona uyuşturucu siparişi veren zanlılar Mohammed Khadem ve Adnan Khadem hakkındaki soruşturma tamamlandı. Üç zanlı 7 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, KKTC vatandaşı Saraçoğlu ile Libyalı üniversite öğrencileri Mohammed Khadem ve Adnan Khadem’i tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağladı. 

Kaynak Güney
Duruşmada aldıkları bir ihbar üzerine Kermiya Sınır Kapısı’ndan geçiş yapan Ekin Saraçoğlu’nun durdurulduğunu kaydeden polis, zanlının aracında yapılan aramada bagaj kapağına gizlenmiş 310 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Polis, zanlının tutuklandığını, ifadesinde uyuşturucu maddeyi 2 bin 100 Euro karşılığında Güney Kıbrıs’ta bir şahıstan aldığını ve bu maddenin 84 gramını zanlılar Mohammed Khadem ile Adnan Khadem’e 700 dolar karşılığında vereceğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, bu bilgi üzerine zanlılar Mohammed ve Adnan’ın Gazimağusa’da evlerinde tespit edildiklerini söyledi. Polis, zanlı Mohammed Khadem’in tutuklanma sırasında kaçmaya çalışması üzerine makul güç kullanılarak etkisiz hale getirildiğini mahkemeye aktardı. 

700 dolar verdiler
Polis, zanlılar Khadem kardeşlerin evlerinde yapılan aramada ise içerisinde madde kalıntısı olan plastik uyuşturucu öğütücü bulunarak emare alındığını belirtti. Polis, zanlılar Mohammed ve Adnan Khadem’in gönüllü ifade verdiklerini, ifadelerinde aralarında topladıkları 700 dolar nakit parayı zanlı Saraçoğlu’nun kendilerine uyuşturucu getirmesi için verdikleri itirafında bulunduklarını aktardı. Polis, zanlıların ayrıca Aralık 2017 ayı içerisinde yine zanlı Ekin Saraçoğlu’na bin 200 TL para verip 15 gram hintkeneviri aldıklarının da tespit edildiğini söyledi.

En ağır şart getirene
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlılar Mohammed Khadem ile Adnan Khadem’in Libyalı ve öğrenci olduğunu belirterek teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme, tüm zanlıların 5 bin TL nakit teminat yatırmalarına, zanlı Saraçoğlu'nun 1 kefilin 100 bin TL, zanlılar Mohammed ve Adnan Khadem’in ise birer kefilin 20'şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474