banner564

En önemli Pazar eriyor

İsmet Esenyel, İngiltere’den ülkeye gelen turist sayısında yüzde 75 dolayında bir düşüş yaşandığını söyledi

En önemli Pazar eriyor
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, İngiltere’den ülkeye gelen turist sayısında yüzde 70-75 dolayında bir düşüş yaşandığını söyledi, bu pazarın canlanması adına çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Esenyel, “İngiltere’de agresif pazarlama faaliyetlerimiz hızla devam edecek” dedi.
Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, yazılı açıklama yaparak İngiltere’den gelen turist sayısındaki düşüşü değerlendirdi…
2012 yılından sonra İngiltere pazarının ihmal edildiğini belirten Esenyel, devlet yetkilileri ve müteakip dönemlerin turizm otoritelerince tanıtım, reklam ve imaj faaliyetlerinde kısıtlama yaptığını ifade etti.
Son dört yıldır yapılmayan destinasyon algısı ve imaj reklamlarının eksikliğinden dolayı ülkeye İngiltere’den gelen turist sayısında yüzde 70-75 dolayında bir düşüş yaşandığını söyleyen Esenyel, bu düşüşün tüm turizm otoritelerince de bilinen bir gerçek olduğunu dile getirdi.
Son yıllarda ihmal edilen İngiltere pazarının büyük bir bölümünün Güney Kıbrıs turizm pazarına kaydığını kaydeden Esenyel, Bakanlık olarak bu durumun önüne geçme, yaratılan olumsuz algıyı ortadan kaldırılma ve İngiltere pazarında yeniden ivme kazanma için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.
İngiltere’de agresif pazarlama faaliyetlerimiz hızla devam edecek” diyen Esenyel, bu pazarın tekrardan eski günlerine kavuşması için, hiçbir maddi ve manevi destekten kaçınılmayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474