banner564

En yaygın suç

Lefkoşa’da iki gurup arasında çıkan kavgada Erkan Bayandursun'u 4 ayrı yerinden bıçaklayan Bünyamin Dolgun’a 6 yıl hapislik cezası verildi

En yaygın suç
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa'da Atatürk Caddesi üzerinde kalabalık iki gurup arasında çıkan kavgada Erkan Bayandursun'u bıçaklayan Bünyamin Dolgun hakkındaki davada karar açıklandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararla 6 yıl hapse mahkûm edildi.
Mahkeme heyeti, sanığın karıştığı suçların toplum huzurunu bozduğuna vurgu yaptı ve “adam öldürme, ciddi darp, yaralama” suçlarının 2018 yılı mahkemeler faaliyet raporuna göre en yaygın 4’üncü suç olduğunu açıkladı.
Kararı okuyan Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, “ağır yaralama, kavga ve rahatsızlık ” suçlarının ciddiyetine vurgu yaptı. Aksun, hiçkimsenin bir başkasını cezalandırmaya kalkışmaması gerektiğini ifade etti.
Bu tür suçların toplumun huzurunu kaçırdığını söyleyen Aksun, “adam öldürme, ciddi darp, yaralama” suçlarının 2018 yılı mahkemeler faaliyet raporuna göre en yaygın 4’üncü suçu oluşturduğuna vurgu yaptı. Kamu huzurunu kaçıran vahim suçlarda kamu yararının dikkate alınması gerektiğine değinen Aksun, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğiliminde olanlara karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. 
Konu suçların başkent belediyesinin önünde ve başkentin en işlek caddesinde işlendiğine değinen Aksun, kamu huzurunu kaçıran olayı sanığın aleyhine değerlendirdiklerini açıkladı. Aksun, sanığım lehine ve aleyhine olan tüm hususları değinip,  oybirliği ile 6 yıl hapis cezası verildiklerini açıkladı. 

Olayın geçmişi
4 Ocak 2019 tarihinde, saat 13.00 sıralarında, Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde Ali Erişik, Erkan Bayandursun, Burhan Bayandursun bir taraf, Bünyamin Dolgun, Ahmet Manga, Murat Boran ve Mahmut Yılmaz’ın diğer taraf olup kavga etmişti. Kavga esnasında Dolgun, Erkan Bayandursun’u göğüs, karın ve sırtından 4 kez bıçaklamıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474