banner564

İfadesi Rum polisinde

Türk tarafına iade edildikten sonra dün mahkemeye çıkarılan Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammad Salman mahkemede konuşmadı

İfadesi Rum polisinde
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın girişimleri sonucu önceki gün KKTC makamlarına teslim edilen Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistanlı Muhammad Salman, dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Duruşmada Özgöçmen’in cesedinin bulunmasından, zanlının iadesine kadar yaşanan süreç aktarıldı. Zanlının Rum polisine cinayeti itiraf ettiği belirtilirken, yazılı ifadenin KKTC polisine verilmesi için girişim başlatıldığı açıklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Erdim Kara’nın şahadetine göre; Özgöçmen’e ait ceset, 30 Eylül 2018 tarihinde, saat 06.30 sıralarında, “Long Beach” ile “Ötüken” arasındaki ormanlık alanda, köpeklerini gezintiye çıkaran 2 erkek şahıs tarafından bulundu. 
Yapılan ihbarın ardından olay yerine giden polis, Özgöçmen’e ait cesedi yerde sırt üstü yatır vaziyette, boynunda kemer takılı, ayakkabıları ayağından çıkmış ve pantolonu diz hizasında tespit etti.
Ceset üzerinde yapılan incelemede yüzünde darp ve cebir izleri tespit edildi.
Ayrıca Özgöçmen’in boğazının kemer ile sıkılmış olduğu da belirlendi.

Otostop çekmeye çalıştı
Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, cinayetin gerçekleştiği tarih olan 28 Eylül 2018 tarihinde, saat 15.24 sıralarında, maktulün aracının bölgeye giriş yaptığını tespit etti. 
Yine kamera görüntülerinde, cinayet saatinden 9 dakika sonra zanlı Muhammad Salman’ın panik halinde Lonh Beach sahili önünden İskele istikametine doğru gittiğini tespit eden polis, zanlının, Lefkoşa’ya gitmek için otostop çekmeye çalıştığını da belirledi.

İskele’ye kadar yürüdü
Zanlının, yol üzerindeki marketlere girerek bol miktarda su ve enerji içeceği aldığını da belirleyen polis, son olarak İskele’de bir markete taksi çağırdığını ve Gazimağusa’ya geldiğini tespit etti. 
Polis daha sonra zanlının, otobüs ile Lefkoşa’ya gittiğini belirledi. 
Zanlının, çalıştığı işyerini de tespit eden polis, konu işyerinde yaptığı araştırmada Salman’ın kimliğini belirledi.
Zanlının arkadaşının telefonunda inceleme yapan polis,Salman’ın,“Kötü bir olay yaşadım, kaçmak gerekiyordu. Şu an Limasolda’yım” diye meesaj yazdığını ve ardından tüm sosyal medya hesaplarını ve telefonunu kapattığını belirledi.

Olay yerine gittiğini kabul etti
İskele Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Erdim Kara, zanlının, Limasol’da Rum polisi tarafından tutuklandığını ve önceki gün kendilerine teslim edildiğini söyledi. 
Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Kara, zanlının, gönülü ifade vererek, Haspolat çemberinde maktulün arabasına bindiğini ve olay yerine gittiğini kabul ettiğini aktardı. 
Olay yerinde yapılan incelemelerde, maktul aracı içerisinde tuvalet kağıdı, olay yerinde ise tuvalet kağıdı parçaları olduğunun belirlendiğini aktaran Kara, konu tuvalet kağıdı parçalarında, maktul dışında bir kişinin daha DNA örneğine rarstlandığını da aktardı. 
Kara, ayrıca zanlının rum polisine suçunu itiraf ettiğine dair kendilerine bir beyan geldiğini ancak yazılı bir belge alamadıklarını belirterek, itiraf niteliğindeki ifadeyi temin etmek için girişim yapacaklarını söyledi. Kara, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Tek kelime konuşmadı
Yargıç Dilşah Karayel’in söz hakkı verdiği zanlı Muhammad Salman, sessiz kalmayı tercih etti.
Yargıç Dilşah Karayel, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473