banner564

Ercan’da yeni kriz

Terminal Yapı ile ortakları arasında yaşanan sorun, havalimanındaki inşaat sürecinin fiyasko ile sonuçlanmasını gündeme getirdi

Ercan’da yeni kriz
banner598
Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, dün şirket yetkilileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Ercan ihalesini kazanan Terminal Yapı ile ortakları Taşyapı Şirketi ile Kaner Grubu arasında yaşanan sıkıntıları anlattı. 
Ercan Havalimanı ihalesini kazanan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat San. ve Tic. Şir. Ltd ortaklarından Terminal Yapı Ticaret Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, Ercan Havalimanı ihale şartnamesine uyulması uyarısında bulundu.
Delimollaoğlu, ihalede ortaya çıkan proje ile son gördüğü proje arasında değişiklikler olduğunu, bunun ortaya başka hukuksal problemler de ortaya çıkaracağını belirterek, ihale şartlarının değişmesi durumunda, ihaleye katılan diğer firmaların hukuk yoluna başvurabileceğini savundu.
Devletin Ercan Havalimanı ihalesi konusunda her türlü hakka sahip olduğunu ve her ne isterse yapabileceğini ifade eden Delimollaoğlu, Ercan Havalimanı inşaat sürecinin fiyasko ve yıkımla sonuçlanmasından endişe ettiklerini belirtti. 
Delimollaoğlu, ihalede ortak olarak yer aldıkları Taşyapı şirketiyle sıkıntılar yaşadıklarını ve bu şartnamenin gereklerinin yerine getirilmemesi durumunda Ercan’da sıkıntılar yaşanacağını söyledi.
Delimollaoğlu, Ercan Havalimanı’nda T&T Şirketinin 2014 yılında elektrik ve su gelirleri hariç 50 milyon Euro gelir elde ettiğini ancak devlete 16 milyon Euro’luk vergi borcunu ödemediğini belirterek, Ercan ihalesinin gecikmesinde suçluyu T&T şirketi olarak gördüğünü savundu.
Alp Delimollaoğlu, devletin maharetiyle şirket sorunlarının çözümlenebileceğini ifade ederek, “Biz bu ihalede sigortayız. Biz olmazsak bu iş olmaz. Biz buraya baş belası olmaya değil, KKTC’ye uluslararası bir havalimanı kazandırmaya geldik” dedi.

“En büyük finansman Kaner Grubu”
Zaten kazandıkları ihalede de tüm bunlara titizlikle yer verildiğini anlatan Delimollaoğlu, ihaleyi kazandıklarını, ardından Taşyapı’yı ortak bulduklarını; onun da Kaner Grubu’nu getirdiğini ve bu projenin en büyük finansmanının da Kaner Grubu olduğunu belirtti.
Delimollaoğlu, proje yapılırken ihale şartlarının aranması konusunda devleti uyardıklarını, ortaklarını da uyardıklarını, şirket olarak ihalede imza yetkisi istediklerini ifade ederek, bu verilmezse çok problem olacağını kaydetti ve projenin yapılmaması için elinden geleni yapacağını vurguladı.
Taşyapı sahibinin kendini devletin üstünde gördüğü beyanatlar verdiğini, makamlara karşı hakarete varacak sözler kullandığını ve devleti dava ettiğini belirten Delimollaoğlu, bunların kabul edilemez olduğunu, şimdiye kadar aldıkları her işi tamamladıklarını ve bu işi de sahip oldukları ortaklık kültürü içerisinde tamamlamak istediklerini kaydetti.
Delimollaoğlu, bu basın toplantısını şirket ortakları ve devlet ile yaşanan olumsuz gelişmeler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlediklerini ifade ederek, Ercan Havalimanının kısa sürede genişletilmesinin zaman, para, turizm ve saygınlık açısından şart olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473