banner564

Ercan’dan dönüş

Gece kulübü çalışanı Müslüm’ü yere yatırıp feci şekilde döven 3 kişi, ülkeyi terk etmeye hazırlanırken tutuklandı

Ercan’dan dönüş
banner598
Çiğdem AYDIN
Telefonda tartıştıkları Anemon Gece Kulübü çalışanı Müslüm Işık’ı ciddi şekilde darp ettikten sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan Murat Özenok, Hakan Nazlı ve Mustafa Nazlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Çamlıbel Karakolu’nda görevli polis Yaşar Kızıltan, 29 Ekim saat 03.30 sıralarında karakolun arandığını, Anemon Gece Kulübü çalışanı Müslüm Işık’ın ciddi şekilde darp edildiğinin söylediğini aktardı.
Polis, olay yerine gittiklerinde Müslüm Işık’ın yerde hareketsiz bir şekilde yattığını, 112 Acil Servis’i arayarak yaralıyı hastaneye gönderdiğini söyledi. 
Olay yerinde araştırma yaptıklarını, Mustafa isimli bir şahsın saldırıyı düzenlediğini ve gece kulübünün kamera görüntülerini incelediklerini kaydeden polis, görüntülerde Işık’ın yere yatırılıp darp edildiğini gördüğünü aktardı. 

Polis yerine Ercan’a gitti
Polis, Mustafa isimli şahsın soyadını tespit ettiğini, telefon numarasına ulaşıp polise gelmesi yönünde çağrı yaptığını ancak zanlının oyalama taktiği yaparak geleceğine söylemesine rağmen polise gelmediğini söyledi. 
Polis, mahkemeden tutuklama emri aldıklarını, üç zanlının Ercan Havaalanı’nda olduğunu belirlediklerini ve uçak hareket etmek üzereyken durdurularak zanlıların gözaltına alındıklarını açıkladı. 

Konsomatris yüzünden tartıştılar…
Polis, gece kulübünde konsomatris olarak çalışan bir kadının orada çalıştırılmasını istemeyen Mustafa Nazlı’nın daha önce Müslüm Işık ile bu konuda konuştuğunu ve telefonda tartıştıklarını, olay gecesi de bu konuyu konuşmak için zanlıların gece kulübüne gittiklerini ifade etti. Üç zanlının da ülkede turist olarak bulunduklarını, haklarında ciddi darp suçundan başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmalarını talep etti.

Zanlılar da şikayetçi…
Zanlıların avukatı ise müvekkillerinin polisin karakola gelmeleri yönündeki çağrısına korktukları için uymadıklarını öne sürerek, “Anemon’daki olaydan sonra Mustafa Nazlı telefonla arandı. Polis olduğunu söyleyen kişiler konuşmak için onları Night Gece Kulübüne çağırdı. Müvekkillerim gitti ancak orada ciddi şekilde darp edildi. Mustafa Nazlı’nın sol kolu, Hakan Nazlı’nın ise sol ayağı kırıldı. Biz de şikâyetçiyiz” iddialarında bulundu.
Savunmanın iddiaları üzerine mahkeme, bu yönde de araştırma yapılmasına emir verirken, zanlıları da teminata bağladı. Zanlılar 5 bin TL nakit teminat yatırmaları, yurt dışına çıkış yasağı ve 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imzalamaları şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473