banner564

‘Erdoğan’a soracaksınız’

Maliye Bakanı Denktaş,  “Türkiye’den para akışı neden başlamadı? ”sorusunu Meclis kürsüsünden yanıtladı

‘Erdoğan’a soracaksınız’
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye ile sürdürülen mali protokol sürecine değindi.

Türkiye ile mali protokolün henüz imzalanmadığına bunun Türkiye’den kaynaklandığına işaret eden Denktaş, “KKTC'nin her yönüyle protokol için hazırlıklarını tamamladığını" ifade etti.
Denktaş, "Türkiye ile para akışı henüz başlamadı. Ocak ayında protokol imzalanır, Mart ayında para akışı başlar. Ama Mart’tayız. Henüz başlamadı. Nedeni bizde değil. Nedenini bize değil, Erdoğan’a soracaksınız" dedi.
Denktaş, "Ekonomik Protokol ile ilgili siyasi rötuşlar kaldı. Belli ki 31 Mart’tan önce olmayacak. Para akışının başlaması Mayıs sonu, Haziran başına sarkacak. Türkiye hem mali hem de siyasi bir kriz içerisindedir. Birileri bizi para koparma noktasında bizi suçluyorsa bilmelidir ki bu hükümet para koparma peşinde değildir. Karşılıklı yapılan anlaşmalara bağlı olarak yürüme hedefindeyiz" diye konuştu.

Özdenefe: Eksiklikler var
CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, “Ülkemizde Hak Politikaları ve Kadın” konusunda yaptığı güncel konuşmada, 8 Mart ve kadın konusunda çok şey söylendiğine işaret ederek, birçok alanda birçok eksiklikler bulunduğunu söyledi.  
Ülkede hak politikaları ne zaman gündeme gelse, acil olmadığı, daha ivedi sorunlar olduğu gerekçesiyle geri plana itilmeye çalışıldığını ifade eden Özdenefe, 2014’te kadın hakları konusunda yapılan değişikliklerin meyvelerini şimdi vermeye başlandığına işaret etti.
Ceza yasasının öneminin bugünlerde daha çok kanıksanmaya başladığına dikkat çeken 
TOCED yasası konusuna da değinen Özdenefe, bu yasanın çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini kaydetti.


Çeler: Sayı belli değildir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kürtaj konusuna değinerek, tecavüze uğrayıp hamileliği geç fark eden ve düşürmek için uğraşılan ve doğurmak zorunda kalan kadınlar olduğuna değindi. Çeler, “maalesef sayı bir değildir” dedi.
TOCED ve kadın sığınma için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Çeler, TOCED kurulduktan hemen sonra da bir çalıştay yapılabilmesi için girişimleri bulunduğunu aktardı.

Atun: Kriz var
UBP Milletvekili Sunat Atun “Son Ekonomik Gelişmeler” konusunda yaptığı konuşmada, UBP eski Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ün vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Atun, bugün gelinen durumda ülkede resmen bir ekonomik kriz olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, bunun sebeplerinin ise hükümetin bir yol haritası olmaması ve Türkiye ile ekonomik programın bulunmaması olduğunu söyledi.

Denktaş: 185 milyon avans 
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da Atun'a cevaben yaptığı konuşmada, Merkez Bankası’nın kar payından 185 milyon avans alındığını söyledi.
2018 krizi yaşandığında, sancılarının 2019’da çekileceğinin söylendiğini hatırlatan Denktaş, dolayısıyla bu yıl 2019 yılı kar payını önde almayı talep ettiklerini ve yılsonu almak yerine öne çektiklerini söyledi.
Eksilmeleri halinde daha fazlasını talep edeceklerini ve yıl içinde parça parça ödeneceğini belirten Denktaş, Türkiye ile henüz para akışının başlamadığını ifade etti.

Türkiye’den kaynaklanıyor
Denktaş, Türkiye ile ekonomik protokolün henüz imzalanmadığını, nedeninin ise kendilerinden kaynaklanmadığını Türkiye’den kaynaklandığını anlattı.
“O da öyle görünüyor ki seçimler bitecek ve protokol öyle imzalanacak” diyen Denktaş,  protokolün imzalanmasının Nisan ayını bulacağını, para akışının ise Mayıs’tan önce başlayamayacağını düşündüğünü söyledi.
Hükümetlerinin protokol için tüm hazırlıkları tamamladığını da vurgulayan Denktaş, Türkiye’den para akışının başlamaması nedeniyle tüm yükü kendi kaynaklarından karşılamak durumunda olduklarını aktardı.
Denktaş, "Türkiye ile para akışı henüz başlamadı. Ocak ayında protokol imzalanır, Mart ayında para akışı başlar. Ama Mart’tayız. Henüz başlamadı. Nedeni bizde değil. Nedenini bize değil, Erdoğan’a (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) soracaksınız" dedi.
Denktaş, "Ekonomik Protokol ile ilgili siyasi rötuşlar kaldı. Belli ki 31 Mart’tan önce olmayacak. Para akışının başlaması Mayıs sonu, Haziran başına sarkacak. Türkiye hem mali hem de siyasi bir kriz içerisindedir. Birileri bizi para koparma noktasında bizi suçluyorsa bilmelidir ki bu hükümet para koparma peşinde değildir. Karşılıklı yapılan anlaşmalara bağlı olarak yürüme hedefindeyiz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473