banner564

Güzergahlar açıklandı

Merhum Başbakan İrsen Küçük’ün cenaze töreni nedeniyle Lefkoşa’da bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi

Güzergahlar açıklandı
banner598

 Eski Başbakanlardan İrsen Küçük bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Küçük’ün cenaze töreni için dün prova yapıldı. Prova nedeniyle Lefkoşa Kabristanlığı ve Yakın Doğu Üniversitesi’ne ulaşımın sağlandığı Dikmen ana yolu fuar alanı noktasında trafiğe bir süre kapatıldı. 

Bu durum tepkiye neden oldu. Tam cenaze namazı saatine denk gelen uygulamadan dolayı bir  çok vatandaş kendi cenazesine gitmekte sıkıntı yaşadı. Trafik akşına kesilen yol 11ç.55’te yeniden trafiğe açıldı. Cenaze törenlerine katılmak isteyen birçok aile trafik polislerine tepki gösterdi. 
Bazı öğrenciler de okula gitmek zorunda olduğunu söyledi ancak polis engelini aşmadı. Kısa süreli gerginlikler yaşandı. Yolun açılması sonrasında trafik akışı normale döndü 

Bazı yollar trafiğe kapatılacak
Bu arada Polis, merhum Başbakan İrsen Küçük’ün bugünkü cenaze töreni nedeniyle Lefkoşa’da bazı yolların trafiğe kapatılacağını, bazı noktalarda ise trafikteki akışın kontrollü olacağını duyurdu.
Polisin açıklamasına göre, 09.00- 11.30 saatleri arasında kapalı olacak yollar şöyle:
“Cemal Gürsel Caddesi’nin Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi önünden Şehitler Abidesine kadar olan kısmı, Bedrettin Demirel Caddesi’nin, Şehitler Abidesi ile KKTC Merkez Bankası arasında kalan kısmı, İkinci Selim Caddesi’nin Ledra Palas trafik ışıklarından Şehitler Abidesi’ne kadar olan kısmı, Sarayönü Sokak’ın Ledra Palas trafik ışıklarından Sarayönü UBP merkezine kadar olan kısmı.”
Polisin açıklamasına göre, saat 10.30’dan defin işleminin bitimine kadar Fuar Kavşağı ile Yakın Doğu Çemberi arasındaki ulaşım, yolun sağ şeridinden sadece Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) yönüne gidiş olarak verilecek.
YDÜ’den çıkan araçlar ise Dikmen istikametine yönlendirilecek. Dikmen’den Lefkoşa’ya gelmek isteyen sürücüler için ulaşım Boğazköy veya Taşkent üzerinden sağlanacak. Ayrıca cenaze aracının seyri sırasında, güzergâh üzerinde bulunan bazı kavşaklar kısa süreliğine trafik akışına kapatılacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474