banner564

Erhürman: Herkes gibi Tatar’ın bireysel hakkı

Erhürman: Herkes gibi Tatar’ın bireysel hakkı
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Paskalya mesajında, Kıbrıslı Türklerle ilgili “vatandaşlarımız”  ifadelerini kullanmasının ardından başlayan tartışmanın devamında, yine Anastasiadis’in “Kıbrıs kimliğine, pasaportuna sahip 97 bin Kıbrıslı Türk utanmalı mı?” açıklaması yapmasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Erhürman, “Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu’ tek tek Kıbrıslı Türklerin bireysel hakkıdır” ifadelerini kullanarak, “Sn. Anastasiadis'in lütfu değil” dedi.
CTP Genel Başkanı Erhürman şunları belirtti:  
Kurulacak olan federasyonda egemenliği siyasi eşitlik temelinde paylaşma da Kıbrıslı Türklerin toplumsal hakkıdır. O da Sn. Anastasiadis'in lütfu değil. Sapla samanın iyice karıştırıldığı bir dönemdeyiz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 3 yıl Önce

Mantıklı ve anlaşılır açıklama oldu.

Hakan  batur
Hakan batur - 3 yıl Önce

Tatarin almamasi lazimdi cunku henuz rumlarla anlasmadik onlar bize gore ayri bir idare

ADALET BİR GÜN ELBET !
ADALET BİR GÜN ELBET ! - 3 yıl Önce

HERHALDE PROFESÖR ERHÜRMANIN DA VAR Kİ YUMUŞAK AÇIKLAMA YAPIYOR. ERHÜRMAN,AÇIKLAMA YAPMALI...YA KKTC YA BİRLEŞİK KIBRIS,İKİLİ OYNAMA YOOOOKKKK !!!! OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNME VAKTİ !!!

Murat
Murat - 3 yıl Önce

Tufan Bey , Ersin Beye ilk defa haklı dedi..Ortak buluştukları noktaya bakın RUM KİMLİĞİMİZ ya da RUM PASAPORTUMUZ bizim hakkımızda buluşmaları..Bu tek kelimeyle omurgasızlıktır.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473