banner564

Erken seçim

Saner, hükümet kurma noktasında bir tıkanıklık yaşanması halinde izlenecek yolu işaret etti:

Erken seçim
banner598

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, “Bizim hedefimiz halka hizmettir. Hizmet için de en iyi hükümet seçeneğini saptamak durumundayız. Ancak halka hizmet için hükümet kurmanın yanında bir tıkanıklık yaşanması halinde, erken seçime gitmek de sorunların aşılması yönünde bir seçenektir” dedi.
Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Ersan Saner, hükümet kurma çalışmalarını sürdürüyor.
Verilen bilgiye göre; Saner, Meclis’te temsilcisi bulunan partilerle görüşmelerini tamamlamasının arından parti içi değerlendirmeler yaptı.
Ersan Saner, halkın, sorunları çözecek bir hükümet beklentisi içinde olduğunu, dolayısı ile mümkün olan en kısa sürede sonuca gitmek için çabalarını devam ettireceğini belirtti.
UBP Genel Başkan Vekili Saner açıklamasında şunları kaydetti:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının sorunlarını çözecek bir hükümet beklentisi içinde olduğunu biliyor, bunun sorumluluğunu omuzlarımda hissediyorum.
Meclis’te temsil edilen partilerimizle samimi bir tutumla görüştük. Onların çok değerli görüşlerini aldık. Bu görüşler doğrultusunda parti içinde gereken değerlendirmeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.
Bizim hedefimiz halka hizmettir. Dolayısı ile hizmet için en iyi hükümet seçeneğini saptamak durumundayız. Ancak, mevcut hükümet alternatifleri arasından iyi bir seçenek çıkmazsa, halka hizmetin önleyicisi değil, halka hizmetin önünü açıcı bir tavır sergileyeceğiz.
Parlamenter demokrasilerde halka hizmet için hükümet kurmanın yanında bir tıkanıklık yaşanması halinde erken seçime gitmek de sorunların aşılması yönünde bir seçenektir…”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473