banner564

Eroğlu: “Azınlık haklarına razı değiliz”

Eroğlu, dünü yaşatmayacak, yarınları bugünden daha güzel yapacak bir anlaşma arayışı içerisinde olduklarını kaydetti

Eroğlu: “Azınlık haklarına razı değiliz”
banner598
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği heyetiyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Yapılan açıklamaya göre Eroğlu, yemekte yaptığı konuşmada, TMT mensupları ve mücahitlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizler bağımsızlık mücadelesi veren, hep bir devlet kurma hayali içerisinde yaşayıp bunu gerçekleştiren insanlarız. Bu bizler için bir gurur ve onurdur” dedi.
“Müzakere masasında Rum’un istediğinin değil, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin daha güzel olmasına neden olacak bir anlaşma arayışı içerisindeyiz,” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisine ‘uzlaşmaz’ suçlaması yapılmasına rağmen, son 5 yılda ne masadan kaçan, ne de masadan kaçırtan pozisyona girmediklerini söyledi. Rum tarafının hem AB, hem de BM üyesi olduğunu ve dünya ülkeleri tarafından şımartıldığını kaydeden ifade eden Eroğlu, içimizde bazı kesimlerin kendisini Rum tarafının masadan kaçmasına sevinmekle suçlandığını belirtti.
“Hiçbir iş alternatifsiz düşünülmez. Bana en fazla güç veren kurulmuş bir devletimizin olmasıdır” diye konuşan Eroğlu, azınlık haklarına razı bir toplum lideri olarak değil, KKTC’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak müzakere ettiğine dikkat çekti.

“KKTC gerçeği üzerinde özellikle duruyoruz”
KKTC gerçeği üzerinde özellikle durduklarını ifade eden Eroğlu, BM parametreleri çerçevesinde müzakere masasında dünü yaşatmayacak, yarınları bugünden daha güzel yapacak bir anlaşma arayışı içerisinde olduklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, anlaşmada Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün de olacağına vurgu yaptı.

Bora: Sonsuza kadar savunmak mecburiyetindeyiz
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, Kıbrıs Türk halkının devletini sonsuza kadar savunmak mecburiyetinde olduğunu söyledi.
Bora, gelinen aşamada KKTC’nin tanınması konusunda seferberlik yapılması gerektiğini söyledi.

 UAP’tan Eroğlu’na destek 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni kurulan Fatma Solmaz başkanlığındaki Ulusa Adalet Partisi (UAP) heyetini kabul etti.
Kabulde konuşan Solmaz, UAP’nin 21 Eylül’de kurulduğunu ve ilk ziyareti Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yaptıklarını söyledi. Solmaz, parti olarak Eroğlu’na Kıbrıs davasında vermiş olduğu emek, çaba ve mücadele için destek verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu da sözlerine hayırlısı olması temennisiyle başlayarak, KKTC devletini kurmuş ve sahip çıkan insanlar olarak, yarınlarda da ülkenin ve insanların daha refah bir hayat yaşaması için elinden gelen gayreti sürdürdüğünü söyledi.

Eroğlu: KKTC Demokratik bir ülke
Eroğlu, KKTC’nin demokratik bir ülke olduğunu ve çok partili sistem içerisinde siyasi partilerin kurulmasının normal olduğunu belirterek, “Parti programına baktığımız KKTC’ye sahip çıkan, Anavatan ile ilişkileri mükemmel bir şekle sokmak için uğraşacağını vadeden bir parti pozisyonundasınız. Elbette biz de müzakere masasındayız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474