banner564

Eroğlu: “Biz çözüme hazırız”

Eroğlu, “Eide’nin yılsonunda referandum yapılabileceğini ortaya koyması Türk tarafının çabalarının sonucudur” dedi

Eroğlu: “Biz çözüme hazırız”
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, önceki gün akşam Lefke Atatürk Parkı’nda düzenlenen bir etkinlikle vatandaşlarla bir araya geldi. 
Etkinliğe başta UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı, DP-UG Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş olmak üzere, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel de katıldı.
“İşte gençlik işte Eroğlu, Eroğlu nerede biz oradayız” sloganlarıyla kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir konuşma yaptı.
Sözlerine “Bu heyecanınıza yürekten teşekkür ediyorum” diye başlayan Derviş Eroğlu, seçimlere kısa bir süre kaldığını ve bu zamanın da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı
Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin yılsonunda bir referandum yapılabileceğini açıkça ortaya koymasının Türk tarafının çabalarının bir sonucu olduğunu belirtti.
Eroğlu, “Kendi yol haritamızı Eide’ye ilettik. Biz anlaşmaya hazırız. Muhatabımız da hazırsa olur. Olmaz ise, bunu dünyaya göstereceğiz” ifadesini kullandı. 
UBP ile DP-UG’nin kendisine desteğini açıkça ifade ettiğini anımsatan Eroğlu, “Biz 19 Nisan akşamı bu işi bitirme kararlılığındayız. Benim diğer adaylardan farkım şu; ben KKTC devletine kurulduğu günden beri inanmış bir kardeşinizim. Müzakere masasında halkımızın ne istediğini biliyoruz ve bu doğrultuda önerilerimizi halkımızla paylaştık. Diğer adayların olmazsa olmazları konusunda düşünceleri muğlaktır” dedi. 

Akademisyenlerle bir araya geldi 
Öte yandan Derviş Eroğlu, dün sabah Golden Tulip Otel’de çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerle bir araya geldi. 
Eroğlu, ülkede birçok üniversite bulunduğunu ve birbirinden değerli akademisyenlerin buralarda görev yaptığını söyledi.
“Geçen zaman içerisinde bazı arkadaşlarla işbirliği içerisinde olduk. Bazı arkadaşlarla da bundan sonraki yaşamımızda işbirliği içinde olacağız” diye konuşan Eroğlu, zaman zaman siyasetçilerle de akademisyenlerle bir araya gelme çağrısı yaptığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473