banner564

Eroğlu da katıldı

UBP’nin eski ve yenileri Acapulco’da düzenlenen Vizyon çalıştayı’na katıldı

Eroğlu da katıldı
banner598

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Siyasal Stratejiler ve Vizyon Çalıştayı, Girne Acapulco Otel’de başladı. Çalıştay; 3 hafta sonu olmak üzere toplam 6 gün sürecek.

   Üçüncü Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, UBP’nin; kökü 1950’li yıllara kadar dayanan çok güçlü bir milli, siyasal, sosyal hareketin devamı olduğunu söyledi.
   Taçoy, “Bu hareket bu anlayış Kıbrıs Türk halkını yok olmaya yüz tutmuş bir azınlık durumundan devlet sahibi bir halk olgusuna taşımıştır.Yeterli görmesek de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bütün kalıcı eserlerin, sosyal devlet anlayışının altında UBP’nin mührü vardır” dedi.
   UBP’nin “görev partisi” olduğu görüşünü ifade eden, görevlerinin devleti yaşatıp yüceltmek, halkın yaşam kalitesini artırmak ve Anavatan Türkiye ile ilişkilerini sürekli geliştirmek olduğunu söyleyen Taçoy, “Bu anlayışla parti olarak yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz.UBP olarak devletimize, halkımıza en doğru, en etkin hizmetleri verebilmek için yoğun bir çalışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.
   
Özgürgün: Birlik içindeyiz

   UBP eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, UBP için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirterek, birlik beraberlik içinde toplanan çalıştayın önemli bir çalışma olduğunu belirtti.
   Özgürgün, 6 yıl genel başkanlık görevini yürüttüğünü, şimdi de UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile beraber olduklarını, birlik ve beraberlik içinde yürüdüklerini vurguladı.
Partide birlik beraberliğin önemli olduğunu, bunu sağladıklarını ifade eden Özgürgün, seçim dönemine işaret ederek, "Parti genişledi büyüdü, seçimde büyük farkla birinci parti olduk, geleceğe güvenle bakıyoruz. çünkü seçimden güçlü çıktık halk UBP'ye görev verdi. gün gelecek çok yakın zamanda UBP hükümeti devralacak. Bu çok yakındır" diye konuştu.

Tatar: Halkın umuduyuz

   UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da halkın umudu olduklarını söyledi. Tatar, UBP'nin bir vizyon hedef partisi olduğunu belirterek, yeni çalışmalar hedefler stratejiler belirlemek için hazırlanan çalıştaya katılan destek verenleri hazırlayanları kutladı.
Genel Başkan olalı 4 ay geçtiğini, partide diyalog, kaynaşmayı artırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Tatar, şu anda zorlama bir hükümetin ülkeyi yönettiğini ancak tüm sektörlerin isyan noktasında olduğunu söyledi.
Tatar, UBP'nin bu bilinçle birlik beraberliğini artırması, göreve hazır olması gerektiğini vurguladı.

Eroğlu: Çok etkilendim

   Üçüncü Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu da, bugün gördüğü birlik beraberlikten çok etkilendiğini, kişilerin geçici olduğunu kalıcı olanın UBP olduğunu belirterek, partiyi sağlam temeller üzerine kurduklarını söyledi.
Sevgi saygı parti sadakatinin önemine işaret eden Eroğlu, bunlar olmazsa partinin olamayacağını belirterek, devleti yaşatıp yüceltmenin de bunları istediğini kaydetti.
   Eroğlu, Kıbrıs konusunda artık bir nokta konması gerektiğini, müzakereler ucu açık sürdürüldükçe bir sonuç çıkamayacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı döneminde Kıbrıs konusundaki görüşmelerini anlattı.
   Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının masaya harita koymasını eleştirerek, müzakere oyununun tüm esnekliklere rağmen sonuçlanmadan İsviçre'de bittiğini ve şu anda masaya oturup federasyon tartışılmasının çok yanlış olacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 06:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473