banner564

Eroğlu: ‘İlk turda bitirelim’

Eroğlu, seçim bölgesi Gazimağusa’da düzenlenen mitinge katıldı

 Eroğlu: ‘İlk turda bitirelim’
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, dün gece Gazimağusa’da düzenlenen mitinge katıldı.
Namık Kemal Meydanı’nda SOS’in seslendirdiği şarkılarla coşan kalabalık Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun meydana gelmesiyle büyük bir coşku yaşadı.
Kürsüye eşi Meral Eroğlu ile birlikte çıkan Derviş Eroğlu, kendisine destek verenlere el salladı.
Eroğlu yaptığı konuşmada, Kıbrıs meselesini öyle veya böyle bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu son görev için yetki istediğini söyledi. 
Eroğlu halkın desteğiyle seçimi başarıyla tamamlayıp birinci turdan seçimi kazanacaklarını vurguladı.
Gazimağusa’daki Namık Kemal Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Eroğlu’na “hep destek tam destek, Eroğlu ile bir dönem daha. Eroğlu ile doğru çözüme” diyerek slogan attı.
UBP ve DPUG ile kendisine destek veren vatandaşlara desteğinden dolayı teşekkür eden Derviş Eroğlu “hepiniz hoş geldiniz” dedi.

UBP ve DP ile birlikte poz verdi
Eroğlu konuşmasına son vermeden önce UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş,  Mağusa’da bulunan bakan, milletvekili gençlik ve kadın kolları eski milletvekillerini sahneye davet etti. 
Derviş Eroğlu, konuşmasına devamla, bu iki partinin çalışmalarıyla seçimi yürüttüklerini ve başarıya ulaşacaklarını söyledi.
Eroğlu, "Bu seçimlerde sizlerin oylarıyla sandığa gireceğiz, sizlerin oylarıyla sandıkta seçileceğiz. Makam için değil, KKTC'nin geleceği için  mühür sizde olacak. vurun mührü, bu işi bitirelim" diye sözlerini tamamladı.

Mal varlığını açıkladı
Öte yandan Derviş Eroğlu, önceki gün katıldığı bir televizyon programında kamuoyu tarafından merak edilen ve rakiplerinin sürekli gündeme getirdiği mal varlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Deriş Eroğlu “mal varlığını açıklamadığına” yönelik gelen soruya şöyle yanıt verdi:

“50 yılda kazandım”
“Ben 50 yıldır çalışıyor ve para kazanıyorum. Milletvekilliği, bakanlık ve başbakanlık yaptım. Eşimin de eşdeğeri var. Eşimin güneyde ne kadar malı var sorulsun. Benim şu anda 4 bankada hesabım var. Bir ara HSBC’ye de yatırmıştım. Çektim, İktisat Bankası’na yatırdım. Çünkü bankada gizlilik olmalıdır. Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde halen oturmakta olduğum evi satın aldım. Eşim adına Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde arsa var. Gazimağusa’daki evimiz kayın biraderim şehit olduğu için anne ve babaya verilmiştir. Yanındaki arsayı 400 bin puana aldım. Ayluka bölgesine eşdeğerden bir arsa. Gazimağusa’da bir arsa ve müteahhide verdik, bize 4 daire ve bir dükkan verdi. Aşağı Girne’de paramla satın aldığım bir arsa. Kooperatif Merkez Bankası’nda 600 bin TL. iktisat Bankası’nda 462 bin TL, Vakıflar Bankası’nda 410 bin TL, yine bu bankalarda 275 bin Sterlinim vardır. 407 bin Dolarım var. Arabam 2008 model BMW’dir. Benim bütün malım mülküm budur.”
Eroğlu, “Daha önce Başbakanlık yapan ve şu anda kendisini suçlamaya kalkanların görevden ayrıldıktan sonra kamuoyuna her hangi bir mal beyanında bulunmadıklarına da dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474