banner564

Eroğlu ziyaret edildi 

UBP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi

Eroğlu ziyaret edildi 
banner598

 Hurşide BAYBORA    

Ulusal Birlik Partisinin (UBP) 44’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerle kutlanıyor. 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, bazı ilçe başkanları, parti yetkili organları ve bazı partililer, UBP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
Heyet, ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk ile Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Lefkoşa’daki Anıtları ziyaret ederek çelenk koydu.
Daha sonra Ulusal Birlik Partisi Onursal Başkanı, 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ziyaret edildi
Ersin Tatar ziyarette yaptığı konuşmada parti teşkilatları, örgütleri, kadınları ve gençleri ile dimdik ayakta olduklarını ve ülkeye hizmet için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Tatar, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun görev yaptığı süreler içerisinde büyük projelere imza attığını söyledi.
Eroğlu’nun Partiye yaptığı önderliğin örnek olduğunu dile getiren Tatar, birlik ve beraberlik içinde çeşitli projelere imza atmak için yollarına devam ettiklerini kaydetti.
Kıbrıs konusunda da UBP’nin duruşunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Tatar, “Biz Kıbrıs’ta artık federal temelde bir anlaşmanın çok da umut veremediğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
“Dünyanın sesimizi duyması, Kıbrıs Türk halkının beklentilerine saygı duyması ve 
halkın ne düşündüğünün dikkate alınması gerekmektedir. Bu bağlamda UBP’nin en büyük görevi halkın sesini duyurmaktır” şeklinde konuşan Tatar, halkın sesini duyurmak adına UBP’nin memleketin en örgütlü, en teşkilatlı partisi olduğunu ve KKTC’nin de en büyük partisi olmaya devam edeceğini belirtti.
Tatar ayrıca, 15 Ekim Salı günü düzenlenecek resepsiyona 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ve tüm halkı davet etti.

Eroğlu: Makamlar gelip geçicidir
Derviş Eroğlu da konuşmasında, geniş katılımlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, UBP’nin 44’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı.
Siyasette görevlerin gelip geçici olduğunu kalıcı olanın siyasi parti ve kurumlar olduğunu dile getiren Eroğlu, kendisinin parti kuruluşunda yer aldığını söyleyerek, UBP’nin daha ileriye taşınması ve daha güçlü temellere oturtmak için şu anki yetkililere büyük görevler düştüğünü belirtti. 
Partiye ve partiliye, ülkeye ve kurulmuş olunan devlete sahip çıkmak gerektiğini dile getiren Eroğlu, KKTC insanını mutlu etmek ve yaşadığı ülkenin varlığıyla onur duymasını sağlamanın da yine görev olduğunu kaydetti.

KKTC’ye sahip çıkmak görevimizdir
Her şeyden önce UBP’nin ana prensibi olan KKTC’ye sahip çıkmak ve onu yüceltmek asli görevdir. UBP’nin var olma nedenlerinden bir tanesi de kurulmuş olan devleti yaşatmaktır. Dolayısıyla KKTC var olduğu sürece UBP’de var olacaktır. UBP var olduğu sürece de KKTC var olacaktır. Bu anlayış içerisinde sizlere düşen görevler vardır. Bu görevleri en samimi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Tekrardan günümüz kutlu olsun. Partiye daha nice kuruluş yıldönümleri diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474