banner564

Eşsiz hizmetleri unutulmayacak

Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölüm yıl dönümünde anıldı

Eşsiz hizmetleri  unutulmayacak
banner598
Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 33’ünci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Anıttepe’deki kabri başında anıldı. 
Saat 10.26 çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi; ardından yarıya indirildi.
Törene; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Seyit Mehmet Apak, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.
Tören sırasında Türkiye Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti üyeleri, Atatürk, Dr. Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğraflarının yer aldığı “Sizleri Unutmayacağız” yazılı pankart açtı.

Akıncı: Eşsiz liderlik sergiledi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı törende yaptığı konuşmada, varoluş mücadelesinin merhum önderi Dr. Küçük’ü ölümünün 33’üncü yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla andıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Küçük’ün can korkusunun kol gezdiği zor yıllarda sergilediği eşsiz liderlikle Kıbrıs Türk mücadele tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirtti.

TMK’da anma programı düzenlendi
Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük için Lefkoşa Türk Maarif Koleji Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.
Anma programında Dr. Fazıl Küçük’ün torunu Esen Küçük konuşma yaptı, Lefkoşa Türk Lisesi ve Türk Maarif Koleji öğrencileri marşlar ile oratoryo seslendirdi.

Mücahitlerden Süheyla Küçük’e ziyaret
TMT Mücahitler Derneği’nden bir heyet Dr. Fazıl Küçük’ün 33’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle eşi Süheyla Küçük’ü evinde ziyaret etti.
Ziyarette konuşan TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümünde eşini ziyaret etmenin kendileri için bir vefa olduğunu kaydetti. 
Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve TMT Mücahitler Derneği heyetinin her yıl kendisini ziyaret etmesinin bu acı gününde bir teselli olduğunu kaydetti.

Mesajlar yayınlandı
Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Demokrat Parti Genel Merkezi, Türk Birliği Dayanışma Derneği, birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474