banner564

Ev ve iş hayatı  birlikte götürülür

Resmiye Canaltay, “Kadınların, özgüven içinde, siyasette, bürokraside ve iş dünyasında daha fazla yer almayı talep etmesi gerekir” dedi

Ev ve iş hayatı  birlikte götürülür
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadının Hayat’la İletişimi “ konulu etkinlik düzenledi.

Partiden verilen bilgiye göre, önceki akşamki etkinlik, Sanayi Odası toplantı salonunda oldu. Etkinliğe UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy ve eşi Azra Taçoy da katıldı.
Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşmalar yapıldı.
UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, “Kadınların, özgüven içinde, siyasette, bürokraside ve iş dünyasında daha fazla yer almayı talep etmesi gerek. Kıbrıs Türk kadını bu donanıma ve bilgiye sahip” dedi.
Kadının ev yaşantısıyla iş ve siyaset yaşantısını birlikte götürmesinin mümkün olduğunu, kadınların bunu yapabildiğini belirten Canaltay,  “UBP’ye düşen görev kadının bu istemlerine yanıt verebilecek ortam yaratmak” şeklinde konuştu.
UBP Girne milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, “Kadın mutu ise, toplum mutludur. Kadın umutlu ise toplum umutludur. Kadın refah içinde ise toplum refaha ulaşmıştır” dedi.
Sibel Tatar, kadınlar günün hemen öncesinde iki kadının trafik kazasında yaşamını yitirmesinin kendilerini çok üzdüğünü, trafik kazlarındaki tüm ölümlerin Kıbrıs Türk halkını derinden yaraladığını belirtti. Tatar, ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
2018 yılı Kasım ayında Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde kadına yönelik şiddetin ve istismarların şikayet edilebileceği birim kurulduğunu söyleyen Tatar, “Bu birime 227 başvuru yapılması, bunların 122’sini fiziki şiddetin, 21’ini de tecavüzün oluşturması çok acı bir tablo ile karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.
Etkinlikte Türkiye’den iletişim ve kişisel gelişim uzmanı Defne Sarısoy “Kadın ve Hayat’la İletişimi” konulu konferans verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473