banner564

Somut adımlar  devam edecek

Nami, hükümet olarak yatırım iklimini geliştirmeye, her türlü bürokratik süreci asgariye indirmeye kararlı olduklarını belirtti

Somut adımlar  devam edecek
banner598

 Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC Kalkınma Bankası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası,  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve  Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “İş Geliştirme & Kişisel Gelişim Eğitimi” paneli düzenlendi. Panel Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda yer aldı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ile KKTC Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Besim de konuşma yaptı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, hükümet olarak yatırım iklimini geliştirmeye, her türlü bürokratik süreci asgariye indirmeye kararlı olduklarını kaydederek, somut adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti. 
Nami, KKTC ekonomisini küresel bazda bölge ülkeleriyle rekabet eden bir noktaya getirebileceklerine inandığını vurguladı. 
Nami, “Şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile aramızda son derece verimli, sağlıklı ve etkin ilişkiler oluştuğunu söyleyebilirim. Muhatap bakanlığımız, iki ülke arasındaki ticaretin artması için ellerinden gelen her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını söylüyor ve bizden onlara ışık tutmamızı istiyor. Onun için bu tip toplantılarda somut neticeler çıkması bizim için son derece önemli” şeklinde konuştu. 
Nami, Türkiye’nin son 10-15 yıllık sürede kabuk değiştirdiğini, artık küresel bazda rekabet eden bir ülke noktasına geldiğini kaydederek, “Sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var. Tabi ki kendimizden katacağımız çok önemli veriler var. El birliği ile KKTC ekonomisini küresel bazda rekabetçi üretim yapan, hizmetleriyle bölge ülkeleriyle rekabet eden bir noktaya getirebileceğimize inanıyorum” dedi. 
Bakan Nami iki ülke arasındaki ticari engelleri kaldırma arzusunda olduklarını da kaydetti. 
Bakan Nami enerji konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, Kıbrıs’ın yenilenebilir güneş enerjisi konusunda yüksek potansiyele sahip olduğunu, başta enterkonnekte enerji kablosu olmak üzere birçok konuda müşterek yatırımların önümüzdeki dönemde hayata geçeceğine inandığını ifade etti.

Besim: Her şeyi devletten beklememek lazım
KKTC Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Besim, ülkedeki kalkınmayı sürdürülebilir  kılmak için sadece iç piyasada değil, çok yakındaki ekonomilerle de işbirliği geliştirmenin şart olduğunu kaydetti. 
KKTC’nin siyasi nedenlerle piyasalara erişiminde sıkıntı yaşadığını kaydeden Besim, her şeyi hükümetten ve devletten beklemek yerine iş insanlarının da girişim yapmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Besim, ekonomide daralan talebi harekete geçirmek, iş insanlarının yatırım yapma isteksizliğini ortadan kaldırmak ve döviz krizini ekonomik krize dönüştürmemek için bazı adımlar attıklarını da kaydetti. 
Öte yandan etkinlikte Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclis üyesi Mustafa Genç, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk birer konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474