banner564

Evrak isteyene anında hizmet

Lefkoşa’da kaza yapan Nijeryalıların aracından bakanlıklara, büyükelçiliğe ve üniversitelere ait mühürler çıktı

Evrak isteyene anında hizmet
banner598

Suna ERDEN
Haspolat-Lefkoşa anayolu üzerinde kaza yapan Nijerya uyruklu Abdullahi Bashır Bakarı ile 
Muhammad Tahir İdris’in aracında üniversitelere, bakanlıklara ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği'ne ait damga mühürleri bulundu.
Yapılan soruşturmada Yusuf Daura Ahmed ile Abdulrahman Bello’nun isimlerine ulaşıldı. Polis, dört zanlıyı gözaltına alırken, dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkardı.
Duruşmada zanlıların aracında bulunan resmi evrak ve mühürlerle işlem yapılıp yapılmadığının, ne amaçlı kullanıldığının araştırılacağı belirtildi. 
Polis, zanlıların 3 Ekim saat 01.00 sıralarında Haspolat-Lefkoşa anayolu üzerinde ZPK 686 plakalı araçla trafik kazası yaptığını söyledi.
Polis, Abdullahi Bashır Bakarı'nin kirasında bulunan ve  Muhammad Tahir İdris’in kullandığı araçta arama yapıldığını belirtti.
Polis memuru, yapılan aramada aracın arka koltuğunda KKTC'de faaliyet gösteren çeşitli üniversitelere, bakanlıklara ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği'ne ait damga mühürleri bulunup emare olarak alındığını açıkladı.
Polis,  yapılan soruşturmada suçla bağlantılı görülen Yusuf Daura Ahmed’in de Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandığını anlattı. 
Polis, Muhammad Tahir İdris’in ifade verip, sahte olduğuna inanılan mühürleri yurtdışından Abdulrahman Bello için KKTC'ye getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.
Abdulrahman Bello’nun da Lefkoşa'daki evinde tespit edilerek şubeye celp edildiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, bulunan resmi evrak ve mühürlerle işlem yapılıp yapılmadığını, ne amaçlı kullanıldığını araştırılacağını belirterek, 3 gün süre talep etti.
Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473