banner564

Eylem hazırlığı 

Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya seyahat eden vatandaşlar, Gönyeli’deki köprünün kapalı olması nedeniyle mağduriyet yaşıyor

Eylem hazırlığı 
banner598

KKTC’nin batısına ulaşmada en önemli yollardan biri olan Gönyeli anayoluna yapılan üst geçit çileye dönüştü. Gönyeli Belediyesi tarafında yapılan üst geçit ile ilgili mahkemenin ara emri kararı kaosoa neden oldu. Okulların açılması ve yoldaki trafik yükünün artması yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşları daha da zora soktu. Ara emri nedeniyle yolun kapalı olması özellikle Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya yolculuk yapmak zorunda olanları çileden çıkardı. Güzelyurt’ta oluşturulma aşamasında olan sivil bir inisiyatifin, mahkeme kararına rağmen yolu açmayı planladığı belirtildi.
Maraş’ta yapılan Halk Meclisi programına katılan Güneşköy sakini Cemal Darbaz, bölge insanın bu konuda yolu açmak için girişimde bulunacağını açıkladı. 

Bir gece ansızın açabiliriz
Güzelyurt, Lefke ve batı bölgesi insanları Başkent Lefkoşa’ya ulaşmak için yolu kullanmak zorunda olduklarını ifade eden Darbaz, köprünün kapalı olması nedeniyle çile çekmekten dert yandı. Maraş’ta yapılan Halk Meclisi programına katılan Güneşköy sakini Cemal Darbaz, bölge insanın bu konuda yolu açmak için girişimde bulunacağını açıkladı.
Darbaz şöyle konuştu: 
“Güzelyurt Gönyeli anayolu konusunda atılacak adımlar için örgütleniyoruz. 3-5 güne kadar yolu açacağız. Bir gün, bir sabah, bir bakacaklar yollar açılacak. Aylarca kimsenin keyfini beklemek zorunluluğumuz yoktur. O yolu açıp yolu temizleyecek olan arkadaşlarımızı da tutuklayacaklarsa tutuklasınlar. Bu işkenceden bıkıp usandık. Organize oluyoruz, birileri ara emri almışsa hâkimlerimiz haklı olanı bulsun, haksız olanı cezalandırsın. Ama kimsenin bizi aylardır dağa taşa sürmeye hakkı yoktur. O yolu biz örgütlenmemizi tamamladığımız gün açacağız ve yolu kullanacağız. Çünkü burada çile çekenler halktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474