banner564

Faillere en ağır  ceza verilmeli

Kuzey Kıbrıs’ta her geçen gün artan kadına yönelik şiddet suçu tüm toplumu huzursuz ediyor

Faillere en ağır  ceza verilmeli
banner598

 Ömer KADİROĞLU

KKTC’de artan suç oranlarının yanı sıra kadına yönelik şiddet ve cinayet olayları da yaşanıyor. Yaşanan şiddet olaylarına vatandaşlar deyim yerindeyse isyan ediyor. Diyalog’a konuşan vatandaşlar kadına yönelik şiddetin kabul edilir bir durum olmadığını belirtti.  Şiddetin temelinde eğitimsizliğin tek sebep olmadığını belirten vatandaşlar,  “Eğitimli insanlar da şiddet uygulayabiliyor. Dedelerimiz nenelerimiz 50 yıl 60 yıl evli kalabiliyordu. O insanlar okumamış insanlardı. Kadınların bu konuda sessiz kalmamaları gerekiyor” diyor. Şiddet olaylarının artmasının hem kişilerin hem de toplumun psikolojisini olumsuz etkilediğine vurgu yapan vatandaşlar, devletin şiddete maruz kalan kadınlara daha çok yardım etmesi ve onlara kol kanat germesi gerektiğini kaydetti. Vatandaşlar ayrıca, kadına yönelik şiddet uygulayan kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini belirtti.
Leman Anaçkaya
“Yaşanan kadına yönelik şiddet olayları asla kabul edilir bir durum değildir ve bu durumları kınıyorum. Kadına el kaldıran erkekleri biraz vicdan sahibi olmaya davet ediyorum. Bu durumun eğitimsizlikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Eğitimli insanlar da şiddet uygulayabiliyor. Dedelerimiz nenelerimiz 50 yıl 60 yıl evli kalabiliyordu. O insanlar okumamış insanlardı. Kadınların bu konuda sessiz kalmamaları gerekiyor. Bir kadına şiddet ve hakaret edilmesi doğru bir şey değildir. Devletin kadınlara yönelik koruyucu adımlar atması gerekiyor.”
Ayşe Kumaş
“Kadına yönelik şiddet olayları hızla artıyor. Bu durum kesinlikle güzel bir durum değildir. Bunları özellikle gençler dizilerden görüp özeniyor ve uyguluyor. Her gün haberlerde kadın cinayetleri ve şiddet olaylarını duyuyoruz ve üzülüyoruz. Bu durumlara çaresiz kalınmamalı kadınlar seslerini duyurmalı toplum olarak da buna bir farkındalık yaratılmalı diye düşünüyorum. Şiddet uygulayan erkeklerin biran önce doğru yolu bulmalarını diliyorum. Allah ıslah etsin.”
Sibel Şafak
“Ne kadar önlem alınmaya çalışılsa da gücünü kimseye gösteremeyen erkekler güç gösterilerini kadınlar üzerinde gösteriyor. Bu durum asla ve asla kabul edilir bir durum değildir. Bu konuda toplum olarak farkındalık yaratılması ve kadınların birlik içerisinde seslerini duyurmaları gerektiğini düşünüyorum. Şiddet uygulayan kişilerin ellerine kollarına sahip çıkmalarını ve artık kadınlara el kaldırmamaları gerektiğinin farkına varmalarını istiyorum.”
Nevcihan Acar
“Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları üzücü ve olmaması gereken olaylardır. Bu gibi olayların olmaması özellikle de ülkemizde hiç yaşanmaması gerektiği düşünüyorum. Şiddete maruz kalan kadınlar seslerini çıkarmalı ve yaşadıkları şiddete sessiz kalmamalıdır. Eğer sessiz kalıyorsa eşinin onu öldürmesinden korktuğu içindir. Bu konuda devletin de caydırıcı cezalar uygulaması gerekiyor. Böylesi olayların başta ülkemizde sonrasında da tüm dünyada son bulmasını ümit ediyorum. Kadına uzanan eller kırılsın.”
Arzu Veli
“Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tamamen eğitimsizlik nedeni ile yaşanıyor. Bu gibi durumlar asla kabul edilemez. Böylesi olayların yaşanmasını her ne kadar istemesek de erkekler acizliklerinden kadınlara şiddet uyguluyor. Her şeye katlanan kadınlara karşı biraz daha özverili davranılmalıdır. Şiddetin son bulduğu günler diliyorum.”
Pembe Sinekçi
“Sevgi saygı içerisinde olunmadığı sürece şiddet her zaman vardır. Kadınlar da artık kendi ayaklarının üzerinde durunca iyi bir şey olmuş gibi kocalarına karşı geliyor. Onlar da biraz alttan alsa bu olaylar yaşanmayacak. Ben bu yaşımdayım hala eşime danışmadan bir yere gitmem. İki taraf da aralarını iyi tutmalıdır ki uzun süreli evlilikler olsun. Ben eşimle 50 yıldır evliyim ancak hep sevgi saygı çerçevesinde ilişkimizi sürdürdük. Şiddet yalnızca erkekten kaynaklanmaz kadınlar da bazen şiddetin yaratıcısı olabiliyor. Bu olayların son bulmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474