banner564

Faturalar ödenemez 

“Ulaşım pahalı, turist sayısı azalıyor” diyen Otelciler Birliği “Elektrik darbesiyle nasıl ayakta duracağız?” diye soruyor

Faturalar ödenemez 
banner598

 Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, elektrik ücretlerine yapılan artışı protesto ederek, “Ulaşım pahalı, turist sayısı azalıyor. Elektrik darbesiyle nasıl ayakta duracağız?” diye sordu.

Özboğaç yaptığı açıklamada,  “Her platformda turizmin lokomotif sektör olduğu ve ülkemiz ekonomisi için ne kadar önemli olduğu kabul edilmektedir.  Sektörün en büyük sermayesi olan, en önemli paydaşlarından “Otelcilik Sektörü” ’nün iyi hizmet vermesi, sektörün devamı için ülkemiz adına büyük önem taşımaktadır. Fakat son zamanlarda yükselen girdi maliyetleri, otellerimizin iyi hizmet vermesi bir tarafa, ayakta durmalarını zorlaştırmaktadır” dedi. 
Özboğaç açıklamasının devamında şunları aktardı: “Otel girdi maliyetlerinden en yüksek ikinci kalemi olan elektriğe Mayıs ayında yapılan yüzde 15’lik zammı henüz hazmetmemişken, 10 Temmuz itibarı ile yüzde 31’lik bir zam daha yapılması, toplamda yüzde 50’yi bulmuştur. Bilindiği üzere turizm sektöründe önceden fiyatlar belirlenip sezon başlamadan anlaşmalar yapılmaktadır. Kesinlikle fiyatlarla oynamanın imkânsız olduğu, sezonun tam ortasında, bu oranda bir zamla, tesislerimiz değil kar etmek, kapılarını kapatmak zorunda kalacak gibi görünmektedir. Ayrıca Bu zamla birlikte, bindiğimiz dalı keserek sadece bu yıl değil önümüzdeki yıllar içinde de telafisi olmayacak, zarar görecek turizmin sonu getirilecektir. 
Tüm Dünyada ekonomik krizlerde devlet turizme destek verirken maalesef ülkemizde bunun tam tersi, baltalanmaya çalışılmaktadır.  
Soruyoruz:   “Dünya ile yarışan bu sektör; dolulukların hızla düştüğü, ulaşımın çok güç ve pahalı olduğu,  arzın gitgide azaldığı, ambargolar altındaki ülkemizde, son elektrik darbesiyle nasıl ayakta duracaktır?”  
Sektörün devamlılığı için acilen bu zammın geri alınması gerekmektedir. Aksi takdirde tesisler faturalarını ödeyemeyecek, elektriklerinin kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474