banner564

Felaket yağdı

İskele’de birçok ev ve işyerini su basarken, Ulukışla-Serdarlı bölgesini dolu kırdı geçirdi

Felaket yağdı
banner598
Ülke genelinde iki günden beri etkili olan kararsız yağışlar, dün önce Lefkoşa, ardından Doğu Mesarya ve İskele’de etkili oldu. İskele bölgesinde birçok ev ve işyerini su basarken, Ulukışla-Serdarlı bölgesini de dolu vurdu. Bazı yerlerde 20 cm civarında dolu birikti.
TAK muhabirinin Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan aldığı bilgiye göre yağış, öğle saatlerine kadar Lefkoşa, öğleden sonra Doğu Mesarya-İskele bölgesinde etkili oldu.
Saat 18.00 itibarıyla Geçitkale’de 42, İskele’de 40, Serdarlı’da 36, Salamis’te 13 kg yağış kaydedildi.
Bir soru üzerine, olağanüstü bir durum olmadığını, bahar dönemlerinde kararsız yağışların şiddetli sağanak, dolu ve hatta hortuma neden olabildiğini anlatan Buran, ancak 20 cm dolu birikmesinin “doğal felaket” olduğunu söyledi.
Bu arada TAK muhabirinin polisten aldığı bilgiye göre, İskele’de kaza mahkemesi, CyprusGarden dahil bazı işyeri ve evleri su bastı; Bahçeler bölgesinde bazı ev ve araçlarda hasar oldu.

En fazla yağış Tatlısu’ya düştü
KKTC’de önceki gün sabah ve dün sabah 08.00 saatleri arasında en fazla yağmur metrekareye 23 kg ile Tatlısu’da kaydedildi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 24 saatlik sürede gerçekleşen yağışların yörelere göre dağılımı şöyle:
“Tatlısu 23 kg/m², Çayırova 19 kg/m², Alevkaya 15 kg/m², İskele, Mehmetçik 12 kg/m², Çayönü 9 kg/m², Esentepe 8 kg/m², Beyarmudu, Salamis 7 kg/m², Kantara, Akdeniz, Çamlıbel 6 kg/m²”
Diğer yörelerde ise 0,1ile 5 kg/m² arası yağış kaydedildi.


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474