banner564

Fırtına esnafı vurdu

Düzova ve Gaziköy’de düzenlenen festivaller, olumsuz hava koşulu nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi

Fırtına esnafı vurdu
banner598
Melin DOBRAN
Değirmenlik Belediyesi tarafından düzenlenen Düzova 4. Kültür ve Sanat Festivali ile Gaziköy 1. Bidda Badadez Festivali dün yapıldı. Düzova ve Gaziköy’de düzenlenen etkinlik dün ülke genelinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi.
Düzova İlkokulu bahçesinde yapılan etkinlikte, halk dansları ekipleri gösteri sundu. İzleyenler çocukların gösterdiği performansa hayran kalarak, onları ayakta alkışladı. Her iki festivalde de birçok yiyecek ve içecek standının yanı sıra, Kıbrıs Kültürü’ne ait el emeği ürünler de sergilendi. Diyalog’a konuşan esnaf, kötü hava koşulu nedeniyle katılımın az olduğunu belirterek, fazla satış yapamadığından yakındı.

Esnaf ne dedi..??

Rahme Güriz: Festival için börek çeşitleri hazırladım. Sac katmeri, fırın katmeri, kıyma böreği, hellim böreği ve nor böreği satıyoruz. Festival eğlenceli görünüyor. Havanın rüzgârlı olmasından dolayı katılım düşük. Satışlarımız idare eder durumda.”

Nursen Arifoğlu: Festival tozlu havadan dolayı biraz sakin geçti. İlk kez katıldım ve ilk kez tam buğday unundan zeytinli hellimli ve karışık yaptım. Benim ürünlerim piyasada olan bir ilktir. Birkaç parça da olsa yine de bir şeyler sattık.”

Cemal Özerin: Festivalde satmak için pastelli hazırladım. Pekmez, şeker ve susamla yapılıyor. Hazırlaması oldukça zahmetlidir. Ekmek parası kazanmak için yapıp festivallere katılıyoruz. Beklediğimiz ilgi yok. Hava hem rüzgârlı hem de tozlu. Bu yüzden fazla kalabalık olmadı.

Refika Özcü: Hellimli börek, ıspanaklı börek ve gözleme yaptık. Satışlarımız idare eder durumdadır. Festivalin kalabalık olmasını beklerken ilginin az olduğunu gördük. Çok az satış yaptık.

Ayşe Ozanalp: Kıbrıs özgü katmer, pastelli, gabbar turşusu ve çitlembikli bidda hazırladık. Festival beklediğimiz ilgiyi görmedi. Başka bölgelerde de festival olduğundan dolayı kalabalık olmadı. Bunun yanı sıra hava da çok kötü. Rüzgâr ve toz var. Çok az satış yaptık.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473