banner564

Formül arıyorlar

İngiltere Parlamentosu’nda konuşan TDP heyeti, yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin adaya dönüşlerini kolaylaştıracak adımlar atılması gerektiğini belirtti:

Formül arıyorlar
banner598
   İngiltere temasları çerçevesinde Parlamentoda düzenlenen konferansa katılan TDP Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci’den oluşan TDP heyeti, önceki gün de TDP Londra Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kıbrıs’taki son gelişmeler” başlıklı açık oturuma konuşmacı olarak katıldı.
   Yurt dışına göç eden Kıbrıslı Türklerin alınacak özendirici tedbirlerle, adaya dönmelerinin sağlanabileceğini ve yatırıma yönlendirilebileceğini ifade eden Özyiğit, böylesi bir potansiyelin hem yurt dışındaki insanların mutluluğu, hem de Kıbrıslı Türklerin kalkınması, gelişmesi ve ekonomik anlamda güçlenmesi için değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Angolemli: Fırsat yaratılmalı
   TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de özellikle yurtdışındaki Kıbrıslı Türklerin yolunu açmak ve eğer isterlerse ülkelerine geri dönmeleri için fırsatların yaratılması gerektiğini kaydetti. Özellikle gençlere bu konuda olanaklar sunmak gerekliliği üzerinde duran Angolemli, ancak bunun yapılmadığı gibi maalesef ülkedeki gençlerin de göçe zorlandığını anlattı.

Birinci: Ortak mücadele gerek 
Dışilişkilerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci de özellikle gerek yurt dışında gerekse de Kıbrıs’taki vatansever Kıbrıslıların güç birliği yaparak elbirliği ile daha güzel yarınlar için ortak mücadele vermeleri gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474