banner564

İstişarede bulundular

Milli Eğitim Bakanı Berova, üniversite rektörleri ile bir araya geldi

İstişarede bulundular
banner598
   Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu Başkanı (YÖDAK) ve üniversite rektörleriyle bir araya gelerek, yükseköğrenimle ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.
   Milli Eğitim Bakanlığı’nda dün saat saat 10.00’da başlayan toplantıya YÖDAK Başkanı Prof Dr. Hüseyin Gökçekuş, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ile Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu, Lefke Avrupa Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi rektör ya da rektör yardımcıları katıldı.

Berova: Yükseköğrenim öncelikli konularımızdan 
   Berova, yükseköğrenimle ilgili üniversite temsilcileriyle bir toplantı yaparak, üniversitelerin son durumu, yaptıkları işlemleri, aralarındaki ilişkileri, YÖDAK ve YÖK ile ilişkileri istişare etme ihtiyacı hissettiklerini dile getirdi. Berova bu tür istişare amaçlı görüşmelerin üniversitelerin gelişimi açısından önemli olduğunu da söyledi.

Gökçekuş: Üniversiteler denetlenecek 
   YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş da üniversite ve öğrenci sayısının artışına bağlı olarak yapmaları gereken işlerin de çoğaldığını söyledi.
   Üniversitelerin kalite açısından yaptıklarından memnuniyet duyduğunu kaydeden Gökçekuş, “Bu yarışta kalabileceklerse, özellikle dış kalite güvence ajansları tarafından planlanmış akreditasyondan geçirilmeleri gerektiğine inanmışlar ve bu yönde büyük çaba sarf ediyorlar. Bu 10 yıl öncesi için geçerli değildi” dedi. Gökçekuş böylelikle KKTC’de üniversitelerin ilk kez bu komite tarafından denetleneceğini belirtti.

Öztürkler: Ciddi girişimlerimiz var 
   Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler de konuşmasında üniversitelerin ülkenin bugünü ve geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.  
   Yaklaşık 74 bin öğrencinin adada ağırlandığını kaydeden Öztürkler, 2010 yılından itibaren KKTC’nin üniversite adası olma yolundaki adımlarını hızlı şekilde attığını belirtti.
   Yükseköğrenimin doğru ve planlı bir şekilde kazandığı bir ivmeye sahip olduğunu ifade eden Öztürkler, bakanlık olarak bu konuda ciddi girişimleri olduğunu söyledi. Öztürkler, yükseköğrenimin kalitesini artırmak, üniversitelerin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha aktif bir sürecin içinde olacağını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473