banner564

“Gannavuriye Özgürlük”

Bazı örgütler, Hint kenevirinin “kontrollü üretimi ve tüketimi” için Lefkoşa’da eylem yaptı

“Gannavuriye Özgürlük”
banner598
İbrahim DİRAN
  “Anonimus Hareketi” ve “Gannavuriye Özgürlük İnisiyatifi”, Hint keneviri üretim ve tüketimi yasağının kaldırılması için, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı, örgütler Hint kenevirinin üretimi ve tüketiminin serbest bırakılması için mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.
   Dünya genelinde, “pek çok faydası olduğu iddia edilen” Hint keneviri (gannavuri) kullanıcıları tarafından kutlanan “Ot Günü”, kod adıyla“420” vesilesiyle, Anonimus Hareketi ve Gannavuriye Özgürlük İnisiyatifi’ni temsilen bir grup dün Meclis önünde pankartlı eylem yaptı.
   “Hastayım Cannabis Oil İsterim”, “Elini Otumdan Çek Bana Onu Tabiat Ana Verdi”, “Alkol Sigara Öldürür Gannavuri İyileştirir” sloganları taşıyan pankartların kullanıldığı eylemde Avukat Barış Mamalı iki örgüt adına hazırlanan ortak açıklamayı okudu.
   Eylemde Hint kenevirinin pek çok hastalığın tedavisinde ve kaliteli ürün üretimi için kullanılabileceği, bu nedenle devlet kontrolünde üretim ve tüketiminin serbestçe yapılmasının gerektiği savunuldu. Açıklamada ayrıca Hint kenevirinin pek çok ülkede de serbest bırakıldığı öne sürüldü.

“Çok ciddi rakip görüldüğünden yasaklandı”
   Açıklamada, “Beş bin yıldır dünyada üretim ve tedavi amacıyla serbestçe kullanılan hint kenevirinin (Cannabis/Gannavuri), 20’inci Yüzyılın başlarında büyük çıkar çevrelerinin ayak oyunlarıyla yasaklandığı, en faydalı bitkilerden olan hint kenevirinin kağıt, ilaç, petrol ve plastik endüstrisine çok ciddi bir rakip olarak görüldüğünden önce ABD’de sonra da BM kanalıyla tüm dünyada yasaklatıldığı” savunuldu.
   Açıklamada, “Anayasamız devlete herkesin beden ve ruh sağlığı içinde yaşayabilmesini ve tıbbi bakım görmesini sağlama ödevi vermiştir. İşte bizler birçok hastalıkta kullanılabilecek olan Hint kenevirinin devlet kontrolünde üretim ve tüketiminin serbestçe yapılmasını istiyoruz” denildi.
   Hint kenevirinin serbesiyeti için mücadelenin devam edeceği kaydedilen açıklamada, “Ticari istismara sebebiyet vermeyecek tarzda üretim ve kullanım özgürlüğü getiriniz; bu zaten sizin anayasal ödevinizdir” denildi.

Uyuşturucu ticaretine büyük darbe
Hint Kenevirinin özgür bırakılan ülkelerde uyuşturucu ticareti ve baronların büyük ölçüde olumsuz etkilendiği kaydedilen açıklamada, “2014 yılında hazırlanan Avrupa Uyuşturucu Raporu’nda ortaya çıkan bulgulara göre Hint kenevirinin serbest bırakıldığı ülkelerde Zararlı Kimyasal Uyuşturuculara (Kokain, Eroin, Extacy, MDMA, Sentetik Cannabinoid (Bonzai), vs…) olan talep yüzde 50’lere kadar varan çok ciddi oranlarda azalmaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474