banner564

Garson yoğun bakımda

Konsomatris yüzünden tartıştığı garson Mehmet Avkıran’ı 6 yerinden bıçaklayan Mehmet Şerif Durdu’nun, yurt dışına kaçma planı yaptığı iddia edildi

Garson yoğun bakımda
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de faaliyet gösteren İmparator isimli gece kulübünde meydana gelen bıçaklama olayının zanlısı Mehmet Şerif Durdu hakkındaki soruşturma sürüyor. Konsomatris yüzünden tartıştığı Mehmet Avkıran isimli garsonu 6 yerinden bıçaklayan zanlı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Duruşmada zanlı Mehmet Şerif Durdu’nun ifadesini aktaran polis, ağır yaralı olan ve yoğun bakımda tutulan Avkıran’ın hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Polis “Avkıran’ın ölmesi halinde zanlı yurt dışına kaçacaktı” dedi.
   Soruşturmayı yürüten polis, 10 Ekim saat 00.20’de, gece kulübünün park yerinde yaşanan olayda, Mehmet Şerif Durdu’nun, konsomatris bir kadın nedeniyle Mehmet Avkıran isimli garson ile tartıştığını söyledi. Polis, zanlının Avkıran’ın annesine ve kız kardeşine sövdüğü gerekçesiyle yüzüne kafası ile vurup ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. 
   Tartışmanın devamında ise zanlı Mehmet Şerif Durdu’nun, aracında bulundurduğu bıçağı olarak Avkıran’ı karnından bir kez, sol yanlarından iki kez ve sırt kısmından üç kez ağır yaraladığını ifade etti. 

Polise yalan söyledi

   Yaralanan Mehmet Avkıran’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten polis, yapılan ameliyat sonrası Cerrahi Servisi’nde müşahede altına alındığını söyledi. Polis, Mehmet Avkıran’ın hayati tehlikesi olduğunu belirtti.
   Zanlının ilk anda olay mahallinden kaçtığını ancak telefonla arandıktan sonra polise teslim olduğunu belirten polis, verdiği gönüllü ifadesinde olayda kullandığı bıçağı Lapta’daki balıkçı barınağından denize attığını itiraf ettiğini söyledi. 
   Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekâttaki dalgıç ekibinin arama yaptığını ancak bıçağın bulunamadığını ifade eden polis, kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlının Balıkçı Barınağı’na gittiğine dair, bulguya rastlanmadığını söyledi.
   Polis, zanlının bıçağı attığı yerin araştırıldığını, aranan emareler ve ifadeler olduğunu belirterek, zanlının 5 gün tutuklu kalmasını talep etti.   Polis, zanlı Mehmet Şerif Durdu’nun, “Mehmet Avkıran ölseydi, yasal olmayan yollardan yurtdışına kaçacaktım” dediğini de mahkemeye aktardı.
   Mahkeme aktarılan olguları değerlendirerek zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473