banner564

Karar 7 yıl gecikti

2011’de Değirmenlik bölgesinde ölümle sonuçlanan kazanın sanığı Kemal İzveren’e 2 yıl 6 ay hapislik verildi

Karar 7 yıl gecikti
banner598

 Suna ERDEN

   Değirmenlik- Lefkoşa Anayolunda 14 Ağustos 2011 tarihinde ölümle sonuçlanan kazanın kararı 7 yıl sonra dün açıklandı. Karşıdan karşıya yaya olarak geçen Pakistan uyruklu Shahid Zaman ile Akhtar Wali’ye çarparak, Zaman’ın ağır yaralanarak ölmesine neden olan sürücü Kemal İzveren hapis cezasına çarptırıldı. 
   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanan sanığa 2 yıl 6 ay hapis verildi.
Kararı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun okudu. Aksun, ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yaygınlığına dikkat çekerek, “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma suçunun 7 yıla kadar hapis cezası” öngördüğünü ifade etti. Mahkemelerin yıllık faaliyet raporlarında ölümlü kazaların düşme eğitiliminde olmadığını ifade eden Aksun, kamu yararı gereği bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. 

Yayaların da katkısı var
Değirmenlik- Lefkoşa Anayolunda ikinci şeritte, 110 kilometre hızla seyreden sanığın, önündeki aracın ani fren yapmasıyla ona çarpmamak için direksiyonu sola kırıp, frene bastığını, ardından bankete düşüp, yaya olarak beklemekte olan iki yayaya çarptığını ifade etti. Aksun, sanığın adresinin değiştiğini, değişen adresi polise bildirdiğini ancak davanın sanığa tebliğ edilmediğini belirterek, geciken bu durumu sanık lehine değerlendirdiklerini açıkladı. 
  Fadıl Aksun, sanığın hız limitini aşması, takip mesafesini korumamasını sanığın aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini belirtti. Aksun, sanığın pişman oluşunu, polise yardımcı oluşunu, kazanın ardından ambulansı aramasını, trafik sicil kaydının olmayışını ve kaza günü siyah renk giyen yayaların kazada katkısal kusuru oluşunu sanığın lehine değerlendirdiklerini söyledi. Aksun, sanığa oybirliği ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474