banner564

Herkes seferber

Şiddetli yağış Geçitkale’de 10’dan fazla evde su baskınına, bir aracın da dere sularına kapılmasına neden oldu 

Herkes seferber
banner598

 Pelin Yükselay DAL 

   Ülkenin birçok bölgesinde etkili olan yağışlar Geçitkale’de su baskınlarına dönüştü.
Geçitkale’de bazı evleri su bastı, yollar göle döndü. Geçitkale-Tatlısu Anayolundaki bazı noktalarda da su taşkınları meydana gelirken, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’na ait araç yağmur sularına kapıldı. Su kanalına sıkışan araç Geçtikale Belediyesi ekipleri tarafından çıkarıldı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Diyalog’a yaptığı açıklamada, olağanüstü bir durum yaşandığını, ancak gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.
Yağışlar, Lefkoşa ve Girne’de de etkili oldu. Girne’de birçok ev ve işyerini su basarken, Lefkoşa’da Sanayi bölgesindeki yolları ise su kapladı. 
   Geçitkale’de 10’u aşkın eve su girdi, ev sahipleri mağduriyet yaşadı. Bazı kümes hayvanları su baskınları nedeniyle telef oldu. 
   Derenin taşması sonucunda bazı evler su baskınına uğradı. Belediye ekipleri evlerin içine kadar giren suyu tahliye etmeye çalışırken, oluşan çamur birikintileri ev sahiplerine büyük sıkıntı yaşattı.     
   Bu arada yağmur nedeniyle biriken sular Geçitkale’de bir makinist garajının giriş kapısında duran Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’na ait hurda aracı sürükledi. Su kanalına sıkışan araç, Geçtikale Belediyesi ekipleri tarafından çıkarıldı.
   Geçitkale- Tatlısu Anayolundaki bazı noktalarda da su taşkınları meydana geldi. Yolun 1’inci ile 6’ncı kilometreler arasındaki 3 noktada su kanallarının dolması nedeniyle meydana gelen taşkınlara Geçitkale Belediyesi ekipleri müdahale etti. Trafik akışı normale döndü.

Kümes hayvanları telef oldu
   Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, bir aracın dere yatağını tıkamasından dolayı evlere su girdiğini söyledi. Öztaş şöyle dedi:
    “Bir aracın derenin ağzını tıkmasından dolayı diğer kısım patladı ve bundan dolayı köy su altında kaldı. 10’dan fazla eve belediye ekiplerimiz müdahale etti. Özellikle kümes hayvanları sular nedeniyle telef oldu. Olağanüstü bir durum yaşadık” dedi. “Dağdan muhteşem bir su geldi, bu su aracı köprünün ağzına sürükledi ve orada yaşanan tıkanıklık evlerin suyla dolmasına neden oldu” diyen Öztaş, “Santralı su basma tehlikesi de yaşandı ama deredeki tıkanıklığı açınca bu olay yaşanmadı. Ekiplerimiz olayı kontrol altına aldı.” 

Girne de yağıştan etkilendi
Yağışlardan Girne’de etkilendi. Yollarda sular birikti, bazı iş yerlerini de su bastı.
Girne Belediyesi, Girne Kaymakamlığı, polis, itfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri su biriken yolları temizledi ve su baskını yaşanan binalara müdahale etti.

Sanayi bölgesinin kaderi aynı
Lefkoşa’da ise Sanayi bölgesinde her yağmur sonrası yaşanan tanıdık manzaralar yer aldı. Sadece 20 dakika süren hafif yağış nedeni ile sanayi bölgesindeki birçok yolu sular kapladı. Yollarda adeta göletler oluşurken,  yağmur sularının içerisinde ilerlemek zorunda kalan araçlar zarar gördü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474