banner564

Gece kulüpleri de  kapalı olacak mı?

1 Mayıs kararı hakkında Bakan Çeler’e eleştirilerde bulunan UBP’li Çaluda, ilginç bir de soru sordu:

Gece kulüpleri de  kapalı olacak mı?
banner598

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.45’te Teberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.
İlk olarak bilgiye sunuşlar bölümünde, CTP başkan vekilliğinin, Ekonomi Maliye ve Bütçe Komitesi’ne CTP’yi temsilen Salahi Şahiner’in, Sayıştay Komitesi’ne ise Biray Hamzaoğulları’nın görevlendirildiğine ilişkin tezkeresi onaylandı.
Cumhuriyet Meclisi’nde gündem dışı konuşmalarda, emirnameler, ilçelerin sorunları nüfus konusu ve limanlar ele alındı.
UBP Milletvekili Aytaç Çaluda gündem dışı konuşmasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e eleştirilerde bulunarak, 1 Mayıs’ta sadece yasaları uygulaması çağrısında bulundu. Çaluda ayrıca İçişleri Bakanına gece kulüplerinin de 1 Mayıs’ta kapalı olup olmayacağını sordu.
Çaluda, Lefke’nin bir ilçe olmasına rağmen, bölgeye yatırım yapılmadığını ve sorunların aynen devam ettiğini kaydetti. İlçenin bir polis müdürü ve kaymakamlık binası bulunmadığını vurgulayan Çaluda, bölgedeki diğer sorunlara da işaret etti.


Öztürk: Karpaz Emirnamesi 10 yıldır gündemde
UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, emirnamelerle ilgili konuşmasında, hükümetlerin öncelikli görevinin halkı kalkındırmak ve bu yönde yasalar yapmak olduğunu belirtti. Hükümetin göreve gelirken birçok sözler verdiğini kaydeden Öztürk, emirnameler geçirilirken yasaya aykırı davranıldığını ve iyi idare yasasında da yasaya uyulmadığını savundu.
Karpaz Emirnamesi’nin 10 yıldan beri gündemde olduğunu söyleyen Öztürk, “O bölgede halk bir çivi bile çakamıyor. Artık bir karar verin, emirname hazırlayın ama halkı da dinleyin” dedi. 
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, 2020 yılında Karpaz İmar Planı’nı hayata geçirme hedefleri bulunduğunu söyleyerek, buna yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Sucuoğlu: Tüzük ve tasarılar kadük oldu
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “İçişleri Bakanlığı’nın İcraatları” konulu konuşmasında, 14 ay önce dörtlü hükümet göreve gelmeden önce, geçmiş hükümet döneminde hazırlanan tüzük ve yasa tasarılarını sayarak, bunların hiçbirinin Meclis’e getirilmediğini ve kadük olduğunu söyledi. 
Özellikle Vatandaşlık Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarında sona gelindiğinin söylendiğini belirten Sucuoğlu, yürürlükteki yasanın 8 ve 9. maddelerinin vatandaşlık verme konusunda Bakanlar Kurulu’na da yetki verdiğine işaret ederek, bu yetkinin yeni yasadaki durumunun ne olacağın sordu. 
Cezaevindeki sorunlara değinerek, Merkezi Cezaevi’nde bulunan KKTC vatandaşı olmayan kişilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, bu yapılmadığı takdirde yeni cezaevinin kapasitesinin de aşılacağını belirtti. 

Gündüz: Kılavuz kaptan sorunu sürüyor 
UBP Milletvekili Menteş Gündüz, “Limanların Son Durumu ve İşleyişi” konusunda bir konuşma 
yaptı.
Gündüz, bugüne kadar limanlar konusunda hep bilgiye dayalı konuşmalar yaptığını söyleyerek, limanlarda kılavuz kaptan sorununun devam ettiğini, münhale çıkıldığını ancak açılan münhalle ilgili teşkilat şemasında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti. 
Ek mesai sorununa da değinen Gündüz, limanlarda gümrükçü ve sağlıkçıya ek mesai verilirken, liman çalışanına verilmemesini eleştirdi. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, polisin liman giriş çıkışlarında gerekli görevi yapması için girişimde bulunduklarını belirterek, Gazimağusa Limanı’nda özellikle belli dönemlerde bu kontrollerin yapılamadığını söyledi. 

Hasipoğlu: Siyasi eşitlik BM parametresi
UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, “Müzakerelerle İlgili BM’nin 17 Nisan 2019 Tarihli Durum Tespit Raporu” konulu bir konuşma yaptı. Hasipoğlu,  Rum tarafının, Annan Planı döneminden daha da geri giden pozisyonlar ortaya koyduğunu söyleyerek, Rumların sunduğu iki öneriyi buna örnek gösterdi.
Siyasi eşitliğin BM parametresi olduğunu anımsatan Hasipoğlu, Rum tarafının bu pozisyondan geri adım attığını söyledi.
Hasipoğlu, bugüne kadar birçok zirve yapıldığını, tüm konuların tartışıldığını ancak bugün BM’nin bu durumun tespitini yapamadığını ve hiçbir tarafı suçlayamadığını savundu. Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumunun BM raporuna yansıması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyleyen Hasipoğlu, sürecin neticelenmesi ve sonuca evrilebilmesi için hangi adımları atıldığını sordu.
Hasipoğlu, Kıbrıs Türkü’nün müzakere sürecinde bir geleceği olmadığı görüşünü tekrarladı.

Çavuşoğlu: Hükümet görevlerini yapmalı
UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “Su Yönetimi Belediyelerin Açıklamaları ve Diğer Faaliyetleri” konusunda yaptığı güncel konuşmada, zihnen bitse de fiilen devam eden hükümetin görevlerini yapması gerektiğini belirtti.
Ülkede su yönetiminin doğru dürüst olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, su yönetimi olmaması nedeniyle ülkenin birçok zenginliği ve birikiminin tüketildiğini dile getirdi.
GDO’lu ürünler ve tohumların ülkeye girmesini eleştiren Çavuşoğlu, yasaya rağmen bu ürünlerin adaya nasıl girdiğini sordu.

Şahali: Su en değerli kaynak
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, suyun en değerli doğal kaynak olduğuna işaret ederek, su izinlerinin verilmesi sürecine ilişkin bilgi verdi.
Türkiye’den getirilen suyun gelişinin somutlaştığı 19 Temmuz 2010 tarihli anlaşmada Nazım Çavuşoğlu’nun imzası bulunduğuna dikkat çekerek, suyun fiyatının belirlendiği o anlaşmada ortada kalan bazı unsurların bulunduğundan 2 Mart 2016’da imzalanan anlaşmanın sancılı olduğunu aktardı.
Sulama tüneli inşaatının devam ettiğini ve bu konudaki kontrolün de Türkiye’de olduğunu anlatan Şahali, su konusunda yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Yağmur suyu ve göletlerin temizlenmesi konusundaki çalışmaların kesintisiz devam etmesinin şart olduğunu vurgulayan Şahali, göletlerin ıslahı konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Akansoy: Sınıfsız sömürüsüz bir dünya özlemi
CTP Milletvekili Asım Akansoy da “Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler ve Kıbrıs” konusunda yaptığı konuşmada, sınıfsız sömürüsüz bir dünya özleminin devam ettiğini belirtti.
2 Mayıs’ta görüşülecek BM Genel Sekreteri Antonio Guteress raporuna dikkat çeken Akansoy, bu raporun olumlu olduğu görüşünü dile getirdi. Raporun önemine işaret eden Akansoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ortaya koyduğu tezleri destekleyen bir raporla karşı karşıya olunduğunu ve eşitlik vurgusu üzerinde durulduğunu söyledi.
Her iki tarafın da kazanabileceği bir çözüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akansoy, ileriki süreçte Guteress çerçevesinin yerini alabilecek yeni dinamiklerin söz konusu olabileceğine inanç belirtti.

Çaluda: 1 Mayıs’ta gece kulüpleri de kapalı mı?
UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “İçişleri Bakanlığı’nın İcraatları” başlıklı konuşmasına başlamadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e eleştirilerde bulunarak, 1 Mayıs’ta sadece yasaları uygulaması çağrısında bulundu. Çaluda ayrıca İçişleri Bakanına gece kulüplerinin de 1 Mayıs’ta kapalı olup olmayacağını sordu.
Çaluda, Lefke’nin bir ilçe olmasına rağmen, bölgeye yatırım yapılmadığını ve sorunların aynen devam ettiğini kaydetti. İlçenin bir polis müdürü ve kaymakamlık binası bulunmadığını vurgulayan Çaluda, bölgedeki diğer sorunlara da işaret etti.
Aplıç-Lefke Merkez yolunun yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Çaluda, gençlere sosyal konut ve arsa verilmesi konusunda da gerekli girişimlerin yapılmasını istedi. Hakkı olanlara arsaların verilmediğini, hakkı olmayanlara ise dağıtıldığını savunan Çaluda, 2000’li yıllardan beri kaynak paketi açılmadığını kaydetti.

Konuşmasında cezaevinde yaşanan sıkıntılara da değinen Çaluda, belediyeler konusunda yapılacak reformlar konusunda bilgi istedi.

Çaluda’ya Baybars cevap verdi
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da Çaluda’ya cevaben yaptığı konuşmada, Lefke’nin gerekli planlamalar ve altyapı çalışmaları yapılmadan ilçe ilan edildiğine işaret etti.
Memur sorunu da olduğuna işaret eden Baybars, önce bina sorununu çözerek işe başlayacaklarını, Lefke İmar planı için ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Sosyal Konut projesinin çizildiğini, maliyet keşfi çıkarıldıktan sonra kritere bağlı çalışma yapılacağını ve halkla buluşturulacağını anlatan Bakan Baybars, bakanlık nezdinde verilen kriterlerde bir değişiklik olmadığını kaydetti.
Cezaevindeki sorunlara değinen Baybars, gardiyanların terfileri konusunda uzun yıllar sıkıntılar yaşandığını anımsattı.
Baybars, muhtarlık binalarının gecikme sebebinin projeyi çizen kişinin uygun olmamasıyla alakalı olduğunu belirtti.
Gece kulüpleriyle ilgili de ceza yasasında yapılacak düzenlemenin ardından adım atacaklarını ifade eden Baybars, kısa vadeli olarak ülkeye girişte 4 dilde bröşür hazırlandığını, 3 dilde de hizmet akdi hazırlandığını ve hizmete konduğunu söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

lanet olası milletvekilleri hepsi fuhşu destekliyor,,erkeklerine vajen açtırıp atacaksın gece kuluplerine ve günde erkek atacaksın üzerlerine bakalım artık kerhane çalıştırırlar mı???? bir bakarsın tatlı gelir !!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473