banner564

“Geleceği birlikte kuracağız”

İlçelerde toplantı başlatan CTP lderi Erhürman, Dikmenlilerle Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeler, hükümetin icraatları ve parti politikalarını konuştu

“Geleceği birlikte kuracağız”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, üyelerle buluşmak için ilçelerde toplantılar başlattı. Girne İlçesi’nin organizasyonuyla ilki önceki akşam Dikmen’de gerçekleştirilen toplantıda, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeler, hükümetin icraatları ve CTP’nin politikaları konuşuldu. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda katılımcılar akıllarındaki soruları sorma ve gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. 
Dikmen Ocak Örgütü Başkanı Süleyman Aktuna, Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi ve Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin de üyelere hitap ettiği toplantıda parti içi gelişmeler de dahil olmak üzere birçok konu değerlendirildi.

Erhürman: Çözüm kapının arkasında 
Konuşmasının ilk kısmını Kıbrıs sorunu ve Cenevre görüşmelerine ayıran Genel Başkan Tufan Erhürman, son derece önemli gelişmeler yaşandığını, Rum lider Nikos Anastasiadis’in siyasi eşitlik konusundaki düzenlemelerin masada kabul edilmesi konusunda hâlâ ayak sürüdüğünü kaydetti.       
CTP olarak dönüşümlü başkanlığın dörde iki olması gerektiğini çok önceden beri söylediklerini belirten Erhürman, “Dörde iki dönüşümlü başkanlık yeterli mi? Hayır. Eşit olabilmemiz için federal devletin her kurumunda Kıbrıslı Türklerin olması gerekiyor. Bazılarında eşit olacağız, bazılarında Kıbrıslı Rumlar daha fazla olabilir ama daha fazla oldukları yerlerde de Kıbrıslı Türklerin olumlu oyu olmadığı sürece hiçbir karar alınamamalı” dedi. Erhürman, çözüm ihtimalinin artık kapının arkasında olduğuna değindi.

Geliri büyütüp adil paylaşım sağlayacağız
Yeni CTP’nin 1970’ten beri var olan ilkeleri 2017’nin koşullarına uyarlayarak çalışacağını aktaran Erhürman, eğitimden sağlığa, ekonomiden turizme, yükseköğretime, tarıma, sanayiye kadar her konuda yapacak çok işleri olduğunu vurguladı. UBP ve DP’nin yaptıklarını yapmayacaklarını, yapmadıklarını yapacaklarını söyleyen Erhürman, hükümetin turizm ve tarım politikalarını eleştirdi.

“Sadece geleceğe bakacağız…”
Genel Başkan Tufan Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:
“Elbet aramızda zaman zaman siyaseti farklı algılamaya başlayan arkadaşlarımız oldu ama genel olarak CTP hep önüne baktı, hep geleceği tasarladı. Partimizin içinde birtakım sıkıntılar var. Bu sıkıntıların bir kısmı geçmişten gelen birtakım çatışmalardan kaynaklanıyor. Hepinize söz veririm ki bugün CTP’yi yönetmek üzere bayrağı devralmış ve bir süre sonra bu bayrağı seve seve devredecek olan bizler; ben de, Sayın Genel Sekreter de, diğer MYK üyeleri de, Parti Meclisi üyeleri de, hepimiz tek bir noktaya bakacağız. Sadece önümüze, sadece geleceğe bakacağız.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474