banner564

Gelecek endişesi var

Hem aile, hem devlet kurumlarının çocuklara karşı daha duyarlı olması isteniyor

Gelecek endişesi var
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Diyalog’a konuşan vatandaşlar, gelecek açısından umutlu bir tablo çizemediklerini söyledi.
   Çocukların korumasız olduğunu ve şiddete maruz kaldığını belirten vatandaşlar, sadece ailelerin değil, devlet kurumlarının da onlara sahip çıkmasını istiyor.
 
  İşte görüşler:

Aşkın Aslan:
Ülkemizde çocukların hakları pek fazla olmasa da korunuyor diyebilirim. Eğitim ve sağlık alanlarında şimdilik bir zorluk yaşamasak da çocuklarımızın geleceğinden endişeliyim. Ülkemizde okuyan ancak okuduğu alanda herhangi bir işe giremeyen birçok genç var ve korkuyorum ki bizlerin çocukları da aynı zorluklarla karşılaşacak. Bu nedenle çocuklarımızın geleceklerinden endişe duyuyoruz ve bu konuda devletin tedbirler almasını istiyoruz.

Halil Poyrazoğlu:
Üç yaşında bir torunum var. Ülkemizde devletin çocukların eğitim ve sağlık alanlarında haklarını verebildiğine inanmıyorum. Ülkede bu konularda ciddi bir yetersizlik vardır. Devletin bu konuda adımlar atarak çocuklara daha fazla değer vermesi gerekiyor ancak devlette maalesef o anlayış yoktur. Ümit ederim ki devlet bu anlayışa biran önce sahip olur ve çocuklara güzel bir gelecek sunar. Torunumun geleceği ile endişelerim var. Çocuklar için yapılacak çok şey var. Burada Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na çok iş düşüyor. Daha yeterli düzgün işler yapılması gerekiyor.

Davut Almulla:
Altı torunum var. Ülkemizde ne yazık ki çocukların hakları gözetilmiyor. Ülkemizde çocuklar yeteri kadar korunamadığı için birçok çirkin durumla karşılaşıyoruz ve bu durumlar bizi hem üzüyor hem de korkutuyor. Çocuklarımızı dışarıda oyun oynamaya bırakmak için cesaretimiz yok. Eğitim ve sağlık alanında da devlet ne yazık ki çok geridir. Devlet çocuklara yeteri kadar ilgi ve değer gösteremiyor. Ülkemizde çocuklarımızın gelecekleri ile ilgili endişelerim vardır. Bu konuda devletimizin ciddi adımlar atması ve güzel bir geleceği çocuklara armağan etmesi gerekiyor.

Hayati Umar:
İki çocuk babasıyım. Ülkede eğitim alanında genelde özele ağırlık veriliyor. Özelden ziyade devletin de çocukların gelecekleri adına eğitim alanında kendini geliştirmesi gerekiyor. Çocukların gelecekleri ile ilgili pek fazla endişe duyulmaması gerektiğini düşünüyorum. Her çocuk bu ülkede doktor, mühendis veya öğretmen olacak diye bir durum söz konusu değildir. Ülkenin ara elemanlara da ihtiyacı vardır. Ülkede eğitim ve sağlık alanlarında ciddi adımlar atılarak geri kalmışlık ortadan kaldırılmalıdır. Devletin çocuklara iyi bir gelecek sunması adına çok çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Ferahsat Canateş :
Dört torunum var. Ülkemizde eğitim ve sağlık alanında yeteri kadar gelişmişlik yoktur. Bu çocukların iyi bir geleceğe sahip olmaları adına bu alanlarda devletin ciddi adımlar atarak kendini geliştirmesi gerekiyor. Ülkemizde çocuklarımızın geleceklerinden endişe duyuyoruz e devlet aydınlık bir gelecek sağlayarak bu endişeleri ortadan kaldırması gerekiyor.

Keriman Canateş:

Ülkemizde çocukların geleceklerinden endişe duyuyoruz. Her ne kadar torunlarım burada olmasa da bu ülke çocukları için ciddi bir endişe vardır. Okul okuyup bitiren gençlerimize ne yazık ki devletin yetersizliği nedeniyle iş imkânı sağlanamıyor. Eğitim ve sağlık alanlarında da devletin çalışmalar yapıp kendini geliştirip çocuklara iyi bir gelecek imkânı sunması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474