banner564

Gelen takılıyor

Narkotiğin, Ercan’daki kontrollerinde görev yapan Zeyna ve Cindy isimli dedektör köpekler, ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor

Gelen takılıyor
banner598
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında narkotik ekiplerinin; hava, kara ve deniz kapılarında dedektör köpekler eşliğinde yaptığı aramalarda çok sayıda zanlı yakalanıyor.  Ercan Havaalanı’ndan önceki gün ülkeye giriş yapan Ali Cavuldak aynı kaderi yaşadı. Narkotik dedektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesiyle üzerinde arama yapılan ve uyuşturucu bulunan Cavuldak gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Ayrıca, 13 Ağustos tarihinde ülkeye giriş yapmak isterken narkotik dedektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi ile  iç çamaşırında uyuşturucu bulunarak tutuklanan Rum vatandaşı Yiannakis Thedorou hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlı Yiannakis Thedorou ise teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı. 

Cavuldak sırt çantasına saklamış...
Duruşmada zanlı Ali Cavuldak’ın 14 Ağustos tarihinde saat 19.50’de Ercan’dan KKTC’ye turist olarak giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada sırt çantası içerisinde poşette 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde tespit edildiği açıklandı. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyen polis, gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme Cavuldak’ın 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Thedorou da mahkemeye çıkarıldı
Zanlı Ali Cavuldak’ın ardından Ercan Havalimanı’nda gözaltına alınan ve mahkeme emri ile tutuklu bulunan zanlı Yiannakis Thedorou duruşmaya çıkarıldı. Polis,zanlı Yiannakis Thedorou‘nun 13 Ağustos tarihinde saat 20.30 sıralarında KKTC’ye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada iç çamaşırı 5 gram hintkeneviri tespit edildiğini söyledi. 

15 gün cezaevinde kalacak
Polis, zanlının çantasında yapılan aramada sigara paketi içerisinde elle sarılmış içerisinde hintkeneviri olduğuna inanılan sigara bulunduğunu belirterek konu maddelerin devlet kimya laboratuvarına gönderildiğini belirtti. Zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.
Mahkeme hakkında soruşturma başlatılan zanlı üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı Yiannakis Thedorou‘nun ise tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473