banner564

‘Gelmeyin yakarız’

Kıbrıslı Türklerin ‘Ortak vatan’ ve ‘yangına birlikte müdahale’ yaklaşımına Rumlar kin ve nefret dolu sözlerle karşılık verdi

‘Gelmeyin yakarız’
banner598
 Sosyal medya fenomeni Mehmet Ekin Vaiz, Trodoslar’daki yangına siyaset nedeniyle Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak müdahale edememiş olmasına yönelik eleştirel bir gözle hazırlanan bir video paylaştı…
   Videoda “ortak vatan” vurgusu yapıldı, Türkçe ve Rumca yazılar paylaşıldı. 
Kıbrıslı  Türkler, video altına yaptıkları yorumlarda “Rumların acısı bizim acımız” temasına vurgu yaparken, bir çok Kıbrıslı Rum ise ağza alınmayacak küfürler yazdı…
   Bu durum videoyu yayınlayan Mehmet Eklin Vaiz’i bile isyan ettirdi. 

Nefret etmekten vazgeçmedikçe…”
   Videoyu yayınlamasının üzerinden bir gün geçtikten sonra bir yorum paylaşan Vaiz, “Kıbrıs sorunu bana göre varılacak bir antlaşmayla değil, küçük bir adanın içinde yaşayan insanlar birbirinden nefret etmekten vazgeçtiği gün çözülecek” diyerek tepkisini dile getirdi. 
Mehmet Ekin Vaiz, “Önce barışalım eğer becerebiliyorsak ki bunun için hiçbir lidere ve BM sürecine gerek yok. Önce komşu olalım, önce insan olalım. Sonra elbet bir gün yapacaksak antlaşma da imzalarız, ortak da oluruz” dedi.

İşte o paylaşımlardan bazıları 
   Maria Topaka: Yardım etmek istiyorsanız dağdan aşağı gelmeyin, hepinizi yakarız. 
   George Schingh: Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Sizi asla eşit olarak kabul etmeyeceğiz, size asla kardeş olarak çağırmayacağız, savaş suçlarınızı asla affetmeyeceğiz ve ülkemizi asla sizinle paylaşmayacağız.
   Anastasios Panayi: Siktirin O…. Çocukları...
   Vlachou Sofia: Bu ülkeyi 42 yıl önce illegal olarak aldınız. Benim evim ne zamandan beri sizinle ortak oldu? Sizinle ortak ev yapmam. zaten sizin yüzünüzden evleri paylaşıyoruz.
   Andreas Evripidou: Gidin ve kendi ülkenizde yaşayın bu ülke bize aittir
   Marios Nikolaou: Ortak ev mi? Kadınlarımıza ve çocuklarımıza soğuk kanlı tecavüz ettiniz. Ortak Kıbrıs diye bir şey yoktur. Sizin yardımınıza ihtiyacımız yoktur.
   Kad Elena: Siz 1974'te daha fazla ağaç ve insanların ruhlarını yaktınız.
   Andriana Pluviophile Papadopoulou: Size sadece ölüm lanet piçler...
   Theo's Constantinou: Ortak ev mi, nereden çıkardın bunu? 1974’te binlerce kişiyi öldürdünüz! Biz hiçbir ortak noktamız yok! Bebekleri, insanları öldürürken, kadınlara tecavüz ederken hala konuşacak cesareti nereden bulunuyorsun? 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474