banner564

Gençler O’nun izinde

Denktaş’ın ikinci ölüm yıldönümü nedeniyle Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nde anma etkinliği düzenlendi

Gençler O’nun izinde
banner598
 

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ikinci ölüm yıldönümü nedeniyle Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nde anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, merhum Cumhurbaşkanının eşi Aydın Denktaş, oğlu Serdar Denktaş, bazı bakanlar, Doğa Koleji yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.  Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından Doğu Akdeniz Doğa Koleji Direktörü Okan Dilik etkinliğin anlam ve önemine hitaben bir konuşma yaptı.

 

Dilik: Değerlere sahip çıkılmalı

Dilik,toplumların yaşam sürelerini inanç ve isteğin belirlediğini söyleyerek, ilkeli, geleneklerine bağlı ve inançlı kişilerin böylesi toplumlarda yetiştiklerini belirtti.

Toplum değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Dilik, merhum Denktaş’ın toplumunu herşeyden çok sevmiş biri olduğunu vurguladı ve Kıbrıs Türk halkına düşen sorumluluğun var edilen Cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

 

“Benim iki bayrağım var”

Gecede daha sonra öğrenciler tarafından Rauf Raif Denktaş’ın ‘Benim İki Bayrağım Var’ adlı şiiri okundu ve Denktaş’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Gecede Doğu Akdeniz Doğa Koleji Korosu’nun sunduğu müzik dinletisi sonrasında merhum Denktaş’ın torunu Aydın Bahri kısa bir konuşma yaptı.

 

Bahri: Görüşlerini gençler savunacak

Bahri,dedesinin görüşlerini savunacak gençleri salonda görmekten duyduğu mutluluğu belirterek,onun görüşlerinin gelecek nesillere taşınmasının önemine vurgu yaptı ve gelecek nesillerin Denktaş’ı unutmayarak davaya sahip çıkacaklarına olan inancını dile getirdi.

 

Serdar Denktaş: Eksikliği daha çok hissediliyor

Başbakan Yardımcısı,Ekonomi Kültür ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş’da gecede yaptığı konuşmasında,duygusal bir gece yaşadığını söyleyerek, Doğu Akdeniz Doğa Koleji yetkililerine teşekkür etti.

Babasının her geçen gün eksikliğinin daha da hissedildiğini belirteren Serdar Denktaş, şu günlerde görüşmelerde Kıbrıs Türk halkına ne sunulduğuna bakılmasını istedi ve babası Denktaş’ı anlamanın gerekliliği üzerinde durdu.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da gecede etkinliğe katılarak Rauf Raif Denktaş ile yaşadığı bazı anılarını anlattı.

Merhum Denktaş’ın en yakın arkadaşlarından Taner Etkin de gecede duygularını paylaşarak, Denktaş’ın bazı tutum, görüş ve prensiplerine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474