banner564

Liderlere sevgi seli

Gençlik Dairesi İzci Birimi, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ı mezarları başında ayrı ayrı andı

Liderlere sevgi seli
banner598
 

Gençlik Dairesi İzci Birimi, Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük’ü Anıttepe’de, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın da  kabri başında anma töreni düzenledi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun da katıldığı Anıttepe’deki anma töreni, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve çelenklerin konulmasının ardından sona erdi.

Ölümünün 2. yıldönümü nedeniyle Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın mezarında anma töreni ise bayrakların yarıya indirilmesinin ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İzcilerin şiirlerinin ardından tören sona erdi.

 

Eroğlu: Geçmişini bilen ileriye sağlam adım atar

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, tören sonrası basına yaptığı açıklamada, izci biriminin anma programı çerçevesinde tarihe mal olmuş ülkeye vatana faydalı olmuş liderler için törenler düzenlendiğini söyledi.

Eroğlu, geçmişini iyi bilen toplumların ileriye daha güzel adımlar atabileceğine işaret ederek, toplumun nasıl günlerden geçerek bugünlere geldiğinin gençler tarafından iyi bilinmesi ve Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük gibi değerlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Bayraklar yarıya indirilecek

 

Başbakanlık, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümlerinde, ülkede, bayrakların “yas alameti” olarak yarıya indirileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama şöyle: “Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Raif Denktaş’ın 2. ölüm yıldönümü dolayısıyla yas alameti olarak 13 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 10:10’dan itibaren, gece yarısı saat 24:00’e kadar, Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ise 30’uncu ölüm yıldönümü dolayısıyla yas alameti olarak 15 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 10:28’den itibaren gece yarısı saat 24:00’e kadar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tüm resmi kurum ve kuruluşlarda bayrakların yarıya indirileceği ilan edilmiş ve 03.01.2014 tarih ve 2 sayılı Resmi Gazete’nin EK-III’ünde yayınlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.”

 

 

Yılmaz: O hep aramızda

 

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ikinci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, mesajında, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ı özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını belirterek, “Geçen iki yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadık. O hep aramızda oldu. KKTC var oldukça O da sonsuza dek var olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın KKTC ile özdeşleştiğini kaydeden Bora, özgürlük lideri Dr. Fazıl Küçük’ün devrettiği bayrağı hep ileriye taşıyan Denktaş’ın mücadeleyi KKTC Devleti ile taçlandırdığını kaydetti.

Bora, son nefesine kadar Kıbrıs Türk halkının davasını savunan Denktaş’ın, dünyanın kabul ettiği çok yönlü bir lider olduğunu vurgulayarak, “Büyük mücahit ve kahraman Denktaş; kurduğun ve bize vasiyet ve emanet ettiğin devleti yaşatmak ve ileri götürmek en birinci görevimizdir. Rahat uyu, ruhun şad olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Ergüneş: 1 nolu üyemiz unutulmayacak

 

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 2. Ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ergüneş mesajında, “Derneğimizin 1 Nolu üyesi Liderimiz Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş’ın vefatının 2.nci yılında, gösterdiği yolda ilerleyeceğimizi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağımızı, Türklük Dünyasına mal olmuş liderimizi unutmayacağımızı ve onu sevgi, saygı ve rahmetle andığımızı arz ederiz” dedi.

 

Dedeoğlu: İki lidere de

minnet borcumuz var

 

Türk Barış Kuvvetleri (TBK) Gaziler Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 2’nci, Kıbrıs Türk Halkının Toplumsal Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 30’uncu ölüm yıl dönümleri nedeniyle mesaj yayımladı.

TBK Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu yayımladığı mesajda, her iki liderin de Kıbrıs Türk halkı için büyük mücadeleler verdiklerini belirterek, “Bu iki liderimize minnet borcumuzu O’nları daima saygı ile anarak, hak ettikleri yerlerini koruyarak telafi edebiliriz” dedi.

 

Büyükyılmaz: Rahmetle anıyoruz

 

KKTC Karadeniz Kültür Derneği de mesajında, “Kıbrıs Türkü’nün var oluş mücadelesindeki en önemli liderlerden biri olan kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın ebediyete intikalinin 2. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

Öte yandan KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlit kandilini bir kez daha idrak edilmesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Turan Büyükyılmaz imzasıyla yayımlanan mesajda, “Mevlit kandilinin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, manevi değeri yüksek bu gecenin birlik ve beraberliğin oluşmasına vesile olmasını niyaz ediyorum” denildi.

 

Hizmet-Sen’den Denktaş’a vefa

 

Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) Merkez Yönetim Kurulu ve işyeri temsilcileri, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret etti.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinden bahsederek, devletin kurulmasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, şehitlerin, Türkiye’nin, mehmetçik ve mücahitin önemini vurguladı.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473