banner564

Genel af çıkacak

Çalışma alanında kayıt dışılığın yüzde 20’yi aştığını belirten Sucuoğlu, bunu kontrol altına almak için çalıştıklarını söyledi

Genel af çıkacak
banner598

 Suna ERDEN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) verilerine bakıldığında kayıt dışılığın yüzde 20.44’e çıktığını ve bu rakamın çok yüksek olduğunu, her 5 kişiden birinin kayıt dışı olduğunu söyledi.
Diyalog’a konuşan genel af çıkarmayı planladıklarını açıkladı. 
Bakan Sucuoğlu, kayıt dışılık sorununu çözdükten sonra kalifiye eleman eksikliği ile ilgili adım atacaklarını belirtti.
Bakan Sucuoğlu, “Bu ülkeye inşaat gibi bazı alanlarda çalışacak kalifiye eleman gelmesi şarttır. Özellikle işverenler ciddi boyutta rahatsızlık yaşamaktadır. Biz de yaşanan eleman sıkıntısı nedeniyle Türkiye’de bir bacak oluşturacağız” dedi.

Sucuoğlu, kayıt dışılık sorununun birçok sakıncaları olduğunu belirterek, “Hem ekonomik alanda hem de insani anlamda kayıt dışılık kanayan bir yaradır” dedi. Bakan Sucuoğlu, DPÖ verilerine bakıldığında kayıt dışılığın yüzde 20,44’e çıktığını ve bu rakamın çok yüksek olduğunu, her 5 kişiden birinin kayıt dışı olduğunu söyledi.
Sucuoğlu, kayıt dışı kişilerin sosyal haklardan yararlanamadığını, hastaneler gidemediğini ifade etti. Kaçak çalışanların da ekonomiye zarar verdiğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, “Kısa bir süre sonra genel af çıkaracağız. Aftan sonra ise polis gibi biz de bakanlık olarak sıkı denetimlere başlayacağız” dedi.
Sucuoğlu, bazı formüller düşündüklerini de belirterek, Ercan havalimanında ciddi kontrol sistemi oluşturmak istediklerini ifade etti. 

Türkiye bacağı oluşturulacak
Bakan Sucuoğlu, kayıt dışılık sorununu çözdükten sonra kalifiye eleman eksikliği ile ilgili adım atacaklarını belirtti.
Kuzey Kıbrıs’ta inşaat alanında eleman eksikliği olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, Türkiye ile KKTC arasında kalifiye eleman temini için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Sucuoğlu, bu amaçla Ağustos ayında Ankara’ya gideceklerini söyleyerek,  “Türkiye ile KKTC arasında iş temini bacağı oluşturulacak” dedi.
Bakan Sucuoğlu, “Bu ülkeye inşaat gibi bazı alanlarda çalışacak kalifiye eleman gelmesi şarttır. Özellikle işverenler ciddi boyutta rahatsızlık yaşamaktadır. Üçüncü dünya ülkelerinden gelen işçilerin kalifiye olmadığını söylüyorlar. Biz de yaşanan eleman sıkıntısı nedeniyle Türkiye’de bir bacak oluşturacağız” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474