banner564

Çocuklar da aileler de eziliyor

280 kişinin alınacağı Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınavına 815 öğrenci katıldı

Çocuklar da aileler de eziliyor
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Eğitim sisteminde çağdaş uygulamalara geçilmemesi nedeniyle öğrencilerin ve ailelerin sınav stresleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan kolejlere giriş sınavının ardından dün de Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ile 20 Temmuz Fen Lisesi yerleştirme sınavı yapıldı. 
    İki oturumla gerçekleşen sınavın birinci oturumu 08.30-10.15 saatleri arasında, ikinci oturum ise 10.45-12.00 saatleri arasında gerçekleşti. 
   20 Temmuz Fen Lisesi Fen programına 130, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nin Anadolu Lisesi programına 120 ve IGCSE programına 30 olmak üzere toplam 280 öğrencinin alınacağı belirtilirken, dünkü sınava 815 kişinin katıldığı öğrenildi.
   Öğrenciler sınav merkezinde ter dökerken, aileleri de her zamanki gibi dışarda büyük bir heyecan yaşadı. Diyalog’a konuşan veliler aylardan beri sınava hazırlandıklarını, çocuklarının yarış haline getirilmesinden büyük bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çağdaş eğitim sistemine geçilmesinin şart olduğunu belirten veliler “bu kadar sınav stresini çocuklar da bizler de kaldıramıyoruz” dedi.

********

Veliler ne dedi…?
Fatima Erkan:
Gerçekten çok heyecanlıyım. Çocuklar sınava hazırlanırken çok büyük stres yaşadılar. Sınav sistemi çocukları perişan ettiği için değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuğumuz sınav için içeride ter dökerken, bizler de dışarıda onlar kadar stres yaşıyoruz. Başarı elde edeceği inancındayım. Sınava katılan tüm çocuklara başarılar diliyorum.

İlkin Özkan:
Çocuğumuzu sınava getirdik. Çok stresli bir çalışma süreci geçirdik. Dershaneler, okullar dersler derken çocuklar bayağı bir yoruldu. İnşallah hepsi için iyi bir sınav süreci olmuştur. Yoğun bir tempoda geçen süreç sonrasında başarı elde edeceği inancındayım. Maddi açıdan biraz zorluklar yaşanıyor olsa da çocuğumuz için yapılan iyi bir eğitim için dershane ve dersler için yapılan harcamalar gözümüze görünmüyor.

Nigar Orazova:
Oğlumu sınava getirdim ve çok heyecanlıyız. Sınava hazırlanırken bayağı bir yoğunluk ve stres yaşandı. Başarı elde edeceği inancındayım. Dershaneye gönderdik ve biraz maddi harcama yaptık. Yaptığımız harcama umurumuzda değil önemli olan güzel bir sonuç elde etmektir. Bu konuda oğluma güveniyorum. Katılan tüm çocuklara hayırlı olmasını dilerim.

Mehmet İnce:
Çocuğumuzu sınava getirdik. Sınava çok yoğun bir şekilde çalıştı. Dershaneye de gönderdik ve ümit ederim ki güzel bir sonuç elde edecektir. Başarı elde edeceği konusunda çocuğuma güveniyorum. Sınavlara hazırlanırken maddi açıdan biraz zorlandık ancak çocuğumuzun geleceği için yaşanan zorluğu göz ardı etmek zorundayız. Sınava katılan tüm çocuklara hayırlı olmasını diliyorum.

Nuriye Kızıltan:
Bu sınavlarla ikinci telaşımızı yaşıyoruz. Aynı stresi büyük çocuğumda da yaşamıştık. Sınava hazırlık süreci çok yoğun geçti. Bir yıl boyunca dershanelere ve sınavlara gidip gelerek perişan olduk. Çocuğum eğer heyecan yapmazsa iyi bir sonuç alacağına inanıyorum. Maddi açıdan zorlansak da onun geleceği için her şeyi yapmaya hazırız. Herkese hayırlı sonuçlar diliyorum.

Sedat Kılboz:
Çocuklar kadar bizler de heyecanlıyız. Çok iyi bir şekilde sınava hazırlandı. Ben ona bu konuda güveniyorum. Dershaneye göndermedim ancak dersleri çok iyidir. Dershaneye göndermediğim için maddi açıdan bir zorluk yaşamadık. Kendince ve öğretmenlerinin verdiği program çerçevesinde çalışmalarını yaptı. İnşallah herkes için güzel bir sonuç çıkar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK OLAN DA, ÇOK AZ BAŞARILI OLAN TALEBE DE KATILDIĞI İÇİN İZDİHAM OLUYOR. VE BU OKULDA DA, FEN LİSESİNDE DE, İŞLENEN MÜHRDAT SIRADAN!!!!!!
SIRA DIŞI BİR MÜFREDAT DEĞİL SADECE İSİMLERİ VAR....

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474