banner564

“Gerçek çiftçinin tanımı yapılmalı”

Hüseyin Çavuş Kelle, şu anda kamuda çalışıp da çiftçilik yapanlar olduğunu fakat sayının söylendiği kadar yüksek olmadığını savundu

“Gerçek çiftçinin tanımı yapılmalı”
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle,  basında Birliğin Genel Sekreteri İbrahim Alkan’ın ağzından çıkmış gibi yeralan haberlere kimsenin itibar etmemesini istedi. Kelle, bu haberde yazılanların aksine göreve geldikleri günden beri gerçek çiftçinin belirlenebilmesi için çalışmalar başladığını ve bu çalışmaların da Tarım Bakanlığı ile koordineli bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Hüseyin Çavuş Kelle, şu anda kamuda çalışıp da çiftçilik yapan sayısının söylendiği kadar yüksek olmadığını savundu.  Kelle şöyle devam etti; “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk isteğimiz gerçek çiftçi tanımının yapılması oldu ve bu yönde başlattığımız  çalışmalarımız da devam ediyor. Geçtiğimiz gün Genel Sekreterimizin ağzındanmış gibi yazılan ve ikinci iş olarak çiftçilik yapanlara da gerekli desteğin verilmesi gerekir, yönünde genel sekreterimizin herhangi bir açıklaması olmamıştır, bu nedenle de bu habere fazla itibar edilmemesi gerekir çünkü asılsızdır. Bu ülkede 40 yıldır devam eden bir sistem var ve bu güne kadar teşviklendirmeden her kes yararlandı. Şimdi biz bu 40 yıllık alışkanlığı ve karmaşayı bir düzene sokmaya çalışıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz gerçek Çiftçiyi korumak ve ayakta durmasını sağlayabilmektir”.

Komisyon karar verecek
Vakıf ve Rezerv arazilerin kiralanması konusu ile ilgili olarak da bir komisyon kurduklarını anlatan Çiftçiler Birliği Başkanı, şunları söyledi; “Bu komisyonun kurulması ile artık her gelen parti veya kamuda çalışıp da gücü olanlar istedikleri yeri alamayacaklar, nerenin kime verileceğine bu komisyon karar verecek. Örneğin geçmişte bir adamın ağılı yanında bulunan Vakıf arazisi alakasız birine verilebiliyordu. Şimdi öncelik ağılı bulunan kişide olacak ve eğer isterse ona kiralanacak.  Yaklaşık 40 yıldır yaşanan karmaşayı bir düzene sokmaya çalışıyoruz, ama bunu düzeltmek de zaman alacaktır”.

Ağustos’ta ödeniyor
Çiftçilere verilecek kuraklık ödemeleri konusunda da bilgiler veren Hüseyin Çavuş Kelle, Tarım Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ve bun konuda ufak tefek birkaç pürüz kaldığını söyledi. Kelle, Pazartesi gün  yeniden toplanacağız ve sanırım bu ufak tefek pürüzleri de çözeceğiz. Çiftçiler Birliği Başkanı, büyük bir sıkıntının çıkmaması halinde Çiftçilere Kuraklık ödemelerinin 20 Ağustos gibi başlayacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473