banner564

Gerekli düzenleme yapıldı

Şahali “Seracılık 1 Ocak 2019’dan itibaren Fon kapsamına alınacak” dedi

Gerekli düzenleme yapıldı
banner598

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Genel Tarım Sigortası Fonu’nun güvence kapsamının genişletileceğini duyurarak, 1 Ocak 2019’dan itibaren seracılığın da fon kapsamına alınacağını açıkladı.
Genel Tarım Sigortası Fonu 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı dün oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilleri, Genel Tarım Sigortası Fonu 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ve Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nin tasarıyla ilgili raporuyla ilgili görüşlerini belirtti.

Son nokta
Konuşmacıları yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Genel Tarım Sigortası Fonu’nun 2016 yılından kalan sorunları olduğuna işaret ederek, usulüne uygun olmayan borçlandırmalar sonucunda bu noktaya gelindiğini söyledi.
TÜK’ün Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan borçlanmasıyla ilgili de açıklamalar yapan Şahali, UBP Milletvekili Amcaoğlu’na hitaben “Madem yasal değildi siz görev başındayken niye adım atmadınız?” diye sordu.
Tarımın ciddi bir ekonomik faaliyet ve herkesin ahkam kesmesine açık bir konu olduğunu dile getiren Şahali, “Tarımın bugün geldiği nokta, çok bilenlerin getirdiği noktadır” dedi. Şahali, kendisinin bu konuda bilgili ve uzmanlardan oluşan bir ekip kuracağını kaydetti.
Gübre satışıyla ilgili de detaylı bilgi veren Şahali, geçmişte tohumsuz kalınmasın diye yapılan girişimin şimdi yerden yere vurulmasını da anlamadığını kaydetti.
Şahali, gününde talep getirmeyenlerin isteklerinin 20 torbayla sınırlandırıldığını belirtti.
Patates için gerekli iklim koşullarının oluşmaması nedeniyle yaşanan sıkıntıları da anlatan Şahali, Kıbrıs patatesi denilen ürünün tohumunun 40 yıldır Hollanda’dan geldiğini de vurguladı.
 “Genel Tarım Sigortası’nın yeniden yapılandırılmasına hep birlikte destek verelim” diyen Şahali, bundan sonra yapılacak işlerin mevzuata uygun olacağını vurguladı. 
Şahali, önceki hükümet programlarıyla son hükümet programında yer alan konuların daha dikkatli okunmasını tavsiye ederek, en azından kendisi alanında kopyala yapıştır yapılmadığını belirtti.
Şahali, yaşanan ekonomik çalkalanmaya da işaret ederek, “Kaçınılmaz bir takım sorunlar yaşanmıştır ancak bunlar öngörülebilir değildi” dedi.
Tarım Sigorta Fonu’nun güvence kapsamının genişletileceğini de açıklayan Şahali, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren seracılığın da Genel Tarım Sigortası Fonu kapsamına alınacağını vurguladı.
Şahali’nin konuşmasının ardından UBP milletvekilleri Menteş Gündüz, Önder Sennaroğlu ve Olgun Amcaoğlu yeniden söz alarak eleştirilerini yineledi.
Daha sonra Genel Tarım Sigortası Fonu 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oy birliğiyle kabul edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473