banner564

Gerekli tedbirler alınacak

Akıncı tarafından kabul edilen Tuğgeneral Algan, “Cumhurbaşkanının talimatlarına uymama gibi bir durum asla söz konusu olamaz" dedi

Gerekli tedbirler alınacak
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan’ı kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çağrısı üzerine, saat 12.00’de gerçekleştirilen görüşmede, 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik yaşanan şiddet olayları ve gelecek açısından alınması gereken tedbirler ele alındı. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Algan, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın talimatlarına uymama gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını vurguladı.  
Cumhurbaşkanı Akıncı da iç barışın ve toplumsal bütünlüğün korunması için başta emniyet güçleri olmak üzere bütün kurumlara büyük görevler düştüğünü belirterek, yurttaşın can ve mal güvenliğini korumanın devletin asli görevlerinden biri olduğunu, tüm makamların bu sorumluluk bilinciyle hareket etme zorunluğunu vurguladı.  

“Gerilim ortadan kalkmalı”
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iç barış ve toplumsal bütünlüğün önemini vurgulayarak, bugün yapılacağı duyurulan yürüyüşle ilgili uyarılarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, son günlerde yaşanan ve iç barışı tehdit edecek boyuta ulaşan gerilimin ortadan kaldırılması için herkesin sağduyu ile hareket etmesine gerek olduğunu vurguladı.
Gösteri ve yürüyüş hakkının Anayasal bir hak olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, bu hakkın sorumluluk bilinciyle kullanılmasının önemini anımsattı. 
Sendikal Platform tarafından yapılacağı açıklanan yürüyüşün, iç barışa ve toplumsal bütünlüğe hizmet edecek nitelikte olmasının gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı, “barış ve demokrasi” yürüyüşü adıyla düzenlenen organizasyonda görev alanların, toplumsal gerilimi düşürecek yönde hareket etmelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474