banner564

Gerginlik değil huzur lazım

Eylemlerde darp edilen ve hastanede tedavi gören meslektaşlarını ziyaret eden Emekli Polisler Derneği, toplumsal birlik çağrısı yaptı

Gerginlik değil  huzur lazım
banner598
Emekli Polisler Derneği (EPD) trafik trajedisi ile başlayan gerilim ortamının toplumu bölerek kutuplaşmaya sürüklediği uyarısında bulunarak halkın büyük çoğunluğunun siyasiler, sivil toplum, sendikalardan toplumsal huzur ve refaha yönelik birliktelik beklediğini açıkladı.
Eylemlerde darp edilerek hastanede bir süre tedavi gören polisleri ziyaret eden Emekli Polisler Derneği yönetim kurulu önceki gün Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek Genel Müdür Süleyman Manavoğlu ve Genel Müdür 1. Yardımcısı Barbaros Savaşcı ile görüştü. 
Dernek Genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmada, toplantı ve gösterilerle  ilgili yasanın anayasa mahkemesince yıllar önce iptal edilmesi ve ülkeyi yöneten siyasi erkin ortaya çıkan bu yasal boşluğu giderecek yeni bir yasal çalışma yapmaması nedeni ile  polisin sürekli hırpalanmasına Birlik olarak sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Ailelere sabır ve metanet dilendi…
Artan nüfusa paralel suçların ve suçluların arttığına bunlarla mücadele edecek polisin de sayısının artacağına azaldığına dikkat çeken Çırakoğlu, çağdaş, AB normlarında suç ve ceza yasalarının bir an önce hayata geçirilmemesi halinde  her türlü ortamı fırsat bilen küçük bir azınlığın toplumu bölerek kutuplaşmaya doğru iteceğini bundan en fazla zarar görenin de suçsuz günahsız istikbal için eğitim gören öğrenciler olacağını vurguladı.
Son yıllarda giderek artan trafik trajedisine dikkat çeken trafiğe tüm kurban gidenlerin ailelerine sabır ve metanet dileyen Çırakoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Kıbrıs görüşmelerinin en kritik aşamasında, toplumun her kesimi tarafından beklenilen huzur ve güven ortamının sağlanabilmesi için siyasilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin el ele vererek her geçen gün artan kutuplaşmanın bir an önce sağlanmasının son çare olacağı kanaatindeyiz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474