banner564

Geri sayım başladı

Kıbrıs Tiyatro Festivali, ‘Hayalet Kumpanya’ oyunu ile perdesini açıyor

Geri sayım başladı
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) sunduğu 16. Kıbrıs Tiyatro Festivali, 10 Eylül Pazartesi günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun (LBT) “Hayalet Kumpanya” oyunu ile başlıyor.

Bu yıl 10 - 27 Eylül tarihleri arasında “Sahi biz neydik? Biz neydik gerçekten?” sloganı ile yer alacak Kıbrıs Tiyatro Festivali ile ilgili bilgilerin verildiği tanıtım gecesi Hatice Tezcan’ın sunumuyla Surlariçi’ndeki Bandabuliya Sahnesi’nde gerçekleşti.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı belediye meclis üyeleri, festivale sponsor olan kuruluşlar ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşen tanıtım gecesi Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başladı, daha sonra sırasıyla konuşmalar yapıldı ve hazırlanan tanıtım filmi izlendi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı etkinlikte yaptığı konuşmaya, konuklara hitaben; “belediyenin yeni sanat merkezi olan Lefkoşa’nın kalbindeki Mabed Badabuliya Sahnesi’ne ve tanıtım kokteyline hoş geldiniz” diyerek başladı.
Büyük bir tarihi, geleneği, hedefi olan LBT’nin kısmen özerk yapısıyla hedeflerini her geçen gün yenileyerek yoluna devam ettiğini kaydeden 
Başkan Harmancı, LBT’nin örnek alınabilmesi gereken kurumlardan bir tanesi olduğunu vurguladı. Üretim ve düşünsel olarak özerkliğini koruyan LBT’nin yasal çerçeve olarak da özerk olması gerektiğini belirten 

“LTB sanattan fedakarlık etmeyecektir”
Ülke ve yakın coğrafya olarak zor dönemlerden geçildiği ve ekonomik krizin her anlamda halkın ekonomik gücünü birebir etkilediği, morallerin de çok aşağıda olduğu bir döneme denk gelen Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin yine çok coşkulu geçeceğine inanç belirten Harmancı “Bu dönemlerde sanattan, çocuklarla olan çalışmalardan feragat edilir. Ben Belediye Meclisi üyelerinin de irade beyen edeceği düşüncesiyle LTB’nin tam tersini yaparak bunların hiçbirinden feragat etmeyeceğini düşünüyorum. Bir toplumun kalkınmasının en önemli yolu sanattır. Toplumun ayakta durabilmesinin, üretimi desteklemesinin yolu sanattır. Çok daha kötü dönemleri yaşamış LBT’nun onurlu tiyatro sanatçıları da bundan feragat etmeyecektir” dedi

Karabiber: Aynı heyecanla yola çıktık
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber de, her yıl aynı heyecanla ve aynı istekle yola çıktıklarını ve her yıl daha da güzelleşen, büyüyen bir festival yarattıklarını kaydederek bu festivali başlatan duayenlere teşekkür etti. Karabiber, “Zor zamanlardan seyircilerle birlikte omuz omuza hareket ederek ve sırtımızı LBT’ye dayayarak geçtik ve bundan sonra da böyle hep birlikte festivali var etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ummanel: Sahi biz neydik? 
Festival Repertuar Sorumlusu Aliye Ummanel, bu yıl yaşam, ölüm ve yabancılaşma temaları çerçevesinde oyunlar seçtiklerini ve “Sahi biz neydik? Biz neydik gerçekten?” sloganı ile festivali düzenlediklerini kaydederek, oyunlar hakkında bilgi verdi.

Biletler satışa çıkıyor
Bilet Satışları 3 Eylül’de Biletinial.com üzerinden ve LBT’den başlıyor
Festivalin biletleri 3 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’dan itibaren satışa sunuluyor.Bu yıl 30 TL olarak belirlenen oyunların biletleriBiletinial.com ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan temin edilebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473